LEŽI MU LEPO!

Novak se častio neobičnim automobilom: "Zver" koja ne zagađuje prirodu, a ima preko 1.000 konja! (FOTO)

Autor Nebojša Šatara

Srpski teniser Novak Đoković pazario je automobil koji ne zagađuje prirodu.

Izvor: ATA images, Profimedia

Novak Đoković je jedan od najbogatijih sportista sveta, ali nikada se nije hvalio luksuzom, razbacivao se novcem ili pokazivao automobile poput Flojda Mejvedera ili Kristijana Ronalda.

Ipak, to ne znači da u svojoj garaži ne poseduje i poneku "zver". S obzirom na to da Đoković vodi mnogo računa i o prirodi, uopšte o zagađenosti, odlučio je da kolekciju automobila dopuni i jednim od najpopularnijih električnih četvorotočkaša.

U pitanju je automobil Tesla X, čija je cena od 95.000 do 110.000 evra, u zavisnosti od komponenata koje su uključene uz njega, a performanse su zaista neverovatne.

Tesla X ima čak 1.020 konjskih snaga, razvija brzinu do 100 km/h za samo 2,5 sekunde, a maksimalna brzina je 210 km/h. Ipak, nije predviđen za "jurcanje", više je porodični automobil nego što je sportski.

To nije i prvi Tesla koji ima u svojoj kolekciji...

Ipak, postoje i određene stvari na Tesli X koje govore da je "sportskiji", pošto je vrlo atraktivnog dizajna i ima drugačiji mehanizam otvaranja vrata.

Nije iznenađenje što se Đoković odlučio da pazari baš Teslu, iz kompanije koja je nazvana po jednom od njegovih idola Nikoli Teslo, posebno ako znamo koliko mu je bitno da ne zagađuje prirodnu sredinu.

Pogledajte kako izgleda Tesla X!

Tesla X
Izvor: YouTube/Motor 1

(mondo.rs)