Zar baš njega da zaborave?

Provokacija! Australijan open “odsjekao” Novaka: Stavili troje ispred njega u trci za najboljeg ikada, navijači poludeli

Autor Bojan Jakovljević

Da li su zaista ovako mislili ili je to bio samo trik za privlačenje pažnje?

Izvor: Profimedia

Novak Đoković je svoj ovogodišnji Australijan open startovao lakom pobjedom nad Žeremijem Šardijem, a u narednom kolu ga čeka Fransis Tijafo. 

Dok on juri rekordnu devetu titulu u Melburnu, njegovi navijači su burno reagovali na neočekivani gest prvog grend slema u sezoni! 

Poznato je da publika u Australiji voli Novaka i da se on u Melburnu osjeća kao kod kuće. To mu je omiljena podloga, omiljeni turnir i upravo je Đoković sa osam osvojenih titula apsolutni rekorder Australijan opena. 

Zato je sve začudila jedna objava Australijan opena. Turnir je na tviteru pokrenuo staru raspravu - ko je najbolji ikada? Postavili su slike Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Serene Vilijams uz natpis: 

"Izvinite nas, upadamo u raspravu o tome ko je najbolji ikada", napisali su uz opasku da Rafa, Rodžer i Serena zajedno imaju 63 trofeja na najbitnijim turnirima u tenisu. 

Na to su odmah reagovali navijači Novaka Đokovića, koji su bili izuzetno nezadovoljni što srpski teniser nije bio uvršten u ovaj izbor. 

Vrlo brzo potom je Australijan open morao da se opravda, pa su odgovorili tako što su ovdje uvrstili i najboljeg tenisera svijeta. 

"Nismo zaboravili Noleta", napisali su, podsjećajući da Srbin ima osam trofeja u Melburnu.

Serena Vilijams u karijeri ima 23 osvojena grend slema, dok su Rafael Nadal i Rodžer Federer na brojci od 20. Novak Đoković je trenutno na osvojenih 17, te juri svoj 18. pehar u Australiji.