Ostali sportovi

Najbolji rezultat bh. skijanja: Na oproštaju od SP u Kortini - 16. mjesto u kombinaciji za Elvedinu Muzaferiju!

Autor Dragan Šutvić

Najbolja bh. skijašica završila je nastup na prvenstvu svijeta najboljim rezultatom bh. skijanja na prvenstvima svijeta!

Izvor: FENA

Elvedina Muzaferija oprostila se od Svjetskog prvenstva u skijanju u Kortini d'Ampeco osvajanjem 16. mjesta u kombinaciji.

Najbolja bh. skijašica, koja je poslije super-veleslaloma bila na 26. mjestu, za osvajačicom zlatne medalje, Amerikankom Mikaelom Šifrinom, zaostala je 8.99 sekundi.

Muzaferijin današnji plasman najbolji je rezultat bh. skijanja na svjetskim prvenstvima! Dosadašnji rekorder, takođe u kombinaciji, bio je Igor Laikert, koji je prije osam godina zauzeo 21. poziciju.

Šifrin je zlato osvojila uz vrijeme od 2:07.22 sekunde, srerbo je osvojila Slovakinja Petra Vlhova sa 86 stotinski zaostatka, a bronzu Švajcarkinja Mišel Žisin, koja je kasnila tri stotinke za Čehinjom.

Američka skijašica je nakon supervelslaloma bila treća sa šest stotinki zaostatka za vodećom Italijankom Federikom Brinjone.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Giovanni Auletta

U trci slaloma, međutim, Brinjone je ispala nakon treće kapije, a njena zemljakinja, drugoplasirana Elena Kurtoni, odvezla je veoma lošu trku.

To je Šifrin znala da iskoristi i fenomenalnom vožnjom slaloma dođe do prve zlatne medalje u kombinaciji na svjetskim prvenstvima, a ukupno šeste u karijeri.

(mondo.ba/agencije)