Gladan rekorda

Rodžer se vraća, hoće da postavi rekord koji Novak neće oboriti: Konkurencija je velika, ali on poručuje – nisam gotov!

Autor Bojan Jakovljević

Posle duge pauze Rodžer Federer je rešio da se vrati na teren.

Izvor: Profimedia

Čekalo se duže od godinu dana, ali Rodžer Federer će sada konačno na teren.

On će zaigrati na turniru iz serije 250 u Dohi, gde startuje od drugog kola gde će se sastat sa Denom Evansom ili Žeremijem Šardijem.

Posle dve operacije kolena u 2020. godini on nije igrao još od poraza od Novaka Đokovića u polufinalu Australijan opena 2020. godine. Od tada je Novak uspeo da obori njegov rekord po broju nedelja na vrhu ATP liste, a to je proslavio u Srbiji, što je nekima zasmetalo!

Federer se sada u Dohi nada trofeju, što bi mu donelo rekord za koji se nada da Novak neće oboriti. Pošto uskoro puni 40 godina, Federer bi postao najstariji igrač koji je osvojio neki ATP turnir u Open eri, a kako stvari stoje teško da će Novak igrati tenis do 40. godine.  

Ipak neće Rodžeru biti lako. On je u prošlosti tri puta osvajao Dohu, ali sada su tamo Dominik Tim, Andrej Rubljov, Mateo Beretini, Denis Šapovalov...

"Nisam mislio da će ovoliko dugo trajati oporavak i srećan sam što se vraćam turnirima. Hoću da vidim kako ću izgledati na mečevima, moram da postanem jači, bolji, zdraviji, brži... Možda iznenadim sebe, zapravo sam trenirao u poslednje tri nedelje i iznenadio sam se kako mi je dobro išlo”, rekao je Federer.

Poručio je da ćemo ga, uprkos godinama i povredama, još uvek gledati na terenu!

Znam da je retkost videti 40-godišnjaka da se vrati posle godinu dana, ali sam odlučio zajedno sa timom da ne žulim. Bitno je da nisam povređen i da uživam na terenu. Osećam da moja priča nije gotova”, istakao je on na kraju.