KAKVE RIJEČI!

S Novakovim rekordima nije gotovo, on je kao lav: Đokovićev trener poslao poruku rivalima - poješće vas!

Autor Bojan Jakovljević

Goran Ivanišević sve to slikovito objašnjava!

Izvor: Profimedia/AFP PHOTO/VINCE CALIGIURI/TENNIS AUSTRALIA/MN Press

Novak Đoković je u ponedjeljak započeo 314. sedmicu na vrhu ATP liste, čime je ponovo poboljšao sopstveni rekord.

Osvajač nedavnog Australijan opena je u Melburnu imao podršku svog trenera Gorana Ivaniševića, koji je ponovo govorio o Novaku.

Đoković je u februaru stigao do 18. grend slema u karijeri, a devetog u Australiji. Njegova glad za trofejima je nevjerovatna iako se bliži 34. rođendanu, a Ivanišević je sve to najbolje sumirao.

On je u razgovoru za "Functional Tennis Podcast" slikovito objasnio.

"Ako gledate 'National Geographic'... On je poput lava. Istina je da lava nikada ne vidite da pije koktel. On je žedan krvi. Želi da vas pobijedi, pojede. Tako i Novak, on želi da pobijedi, takav je na terenu. Kada izađe da igra, ako mu samo date prst, poješće vas. Gotovi ste!", počeo je Ivanišević, a onda poslao poruku Đokovićevim rivalima.

"To je nevjerovatno gledati sa strane. Srećan sam što sam i ja dio te priče, iako nisam tako dugo sa njim. I da vam kažem, to sa rekordima još nije gotovo, nastavlja se!", kaže Goran.

Hrvat se prisjetio i momenata kada je prvi put vidio Novaka kako igra u akademiji Nikole Pilića u Minhenu.

"Vidio sam ga prvi put kad je imao 14-15 godina u akademiji Nikija Pilića. Radio sam tada sa Pilićem u Njemačkoj i on mi je tad rekao 'Slušaj, ima jedan mali iz Srbije, biće broj jedan na svijetu jednog dana'. Igrao sam sa njim pomalo, možda pola sata. On mi je dao čokoladu jer mu je djelovalo da sam umoran. Otrčao je i jednostavno mi donio čokoladu. Sjećam se toga dobro i od tada pratim njegovu karijeru", poručio je Ivanišević.