Iskreno!

Muka mi je od toga! Đokoviću dosadila jedna stvar: Misli samo na grend slemove, Rolan Garos je cilj!

Autor Dragan Šutvić

Najbolji teniser svijeta otkrio da mu pehari sa manjih takmičenja nisu bitni u ovom dijelu karijere.

Izvor: MN PRESS

Neočekivano, najbolji svjetski teniser poražen je u polufinalu turnira u Beogradu. Novak Đoković izgubio je od Aslana Karaceva, a nakon meča otkrio je i da se nije najbolje osjećao tokom trećeg seta.

Na konferenciji za medije posle poraza pričao je o turnirima koji ga čekaju, koji su mu posebno važni, a koje igra samo da bi održao formu. Ovakvu izjavu Đoković daje prvi put, ali je već bilo naznaka da će se do kraja karijere posvetiti samo grend slem turnirima.

Najbolji teniser svijeta otkrio je planove za nastavak sezone. Najbolji svjetski teniseri imaju ispred sebe masters turnire, ali Novak nije siguran da li će igrati Madrid, Rim, drugi turnir u Beogradu...

''Ne znam za plan, smučilo mi se planiranje. Samo mislim na grend slem turnire, ove ostale igram da bih se pripremio za njih. Rolan Garos je ultimativni cilj za sezonu na šljaci, nadam se da ću do tada odigrati nekoliko dobrih mečeva uzastopno'', rekao je Đoković.

Ubrzo je Novak upitan i da li ćemo ga za nekoliko nedjelja ponovo gledati u Beogradu, na novom turniru.

''Volio bih da se to desi. Sad sam izašao sa terena, razočaran i pod utiskom, ne znam još uvijek'', dodao je najbolji teniser svijeta.

Naravno, kao veliki gospodin i kada gubi, Novak je odao priznanje Karacevu.

''Karacev je odigrao hrabro kad god je trebalo. Ja sam se borio, ali nivo moje igre bio je prilično loš. Ne znam šta je falilo, možda malo sreće. Kada bih analizirao sve, meč bi se sveo na jedan ili dva udarca. To je odlučilo pobjednika, to je sport. Nekad prevagne na vašu stranu, nekad ne'', dodao je Novak Đoković.

(MONDO)