Ostali sportovi

Bh. rukometašice ubjedljive protiv Letonki: Dvocifren plus za 2:1 u Grčkoj, pred "zmajicama" je vrijeme!

Autor Dragan Šutvić

Bh. tim ne nastavlja kvalifikacije za EURO 2022, ali može da bude prezadovoljan prvim nastupima nakon 12 godina

Izvor: Anadolija/Željko Miličević

Ženska rukometna reprezentacija BiH predstavila se u odličnom svjetlu u grčkoj Veriji, na pretkvalifikacionom turniru za EURO 2022!

Izabranice Radana Rovčanina, nažalost, neće biti osvajačice prvog mjesta grupe B, čime bi nastavile takmičenje u glavnoj kvalifikacionoj fazi, ali su na premijernom reprezentativnom okupljanju nakon 12 godina "zmajice" pokazale da bi u budućnosti mogle da igraju ozbiljnu ulogu.

U prvom meču, bh. tim je poražen od Grčke rezultatom 29:18, ali su potom uslijedila dva trijumfa – prvo juče nad Italijom rezultatom 25:22, a onda i danas u duelu sa Letonijom - 31:19.

Bh. sastav je praktično rutinski došao do trijumfa.

Osim u uvodnim minutima, kada su Letonke od 4:1 za BiH serijom 0:4 stigle do minimalne prednosti, meč je u potpunosti pripao bh. rukometašicama, koje su sigurnom igrom u napadu i kvalitetnom odbranom zasluženo stigle do  pobjede dvocifrenom razlikom.

Nikolina Čutura i Armina Isić su sa šest, odnosno četiri gola bile najistaknutije u taboru Bosne i Hercegovine, dok su kod Letonki jedine raspoložene za igru bile Madara Cibulska sa sedam i Lana Nikolajeva sa pet golova.

U finišu meča, tačnije 30 sekundi prije kraja, teren je zbog povrede zgloba desne noge morala da napusti Jovana Ilić.

Grupa B, 3. kolo

BiH - Letonija 31:19

Grčka - Italija

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Tagovi