Nema sumnje

Opa! Novak mu je sad najveći ikada, a do juče "lažirao povrede"! Đoković istorijskim podvigom ućutkao legendu

Autor Bojan Jakovljević

O svjetskom broju jedan velikan bijelog sporta govorio je sa oduševljenjem, iako često nije imao nijednu pohvalnu riječ za Srbina.

Izvor: Tanjug/AP/Michel Euler

Još uvijek se priča o epskom finalu!

Jedan od najboljih dubl igrača svih vremena Tod Vudbridž govorio je o finalu Rolan Garosa i fantastičnoj pobjedi prvog reketa svijeta Novaka Đokovića kao o jednom od najvećih podviga u istoriji tenisa.

"Ono što je Novak uspio da napravi u Parizu, dva preokreta poslije 0-2, to je mentalno jedan od najvećih podviga u istoriji", rekao je osvajač 16 grend slem turnira u dublu i čovjek koji skoro da nikad nije znao da pohvali srpskog asa.

Ranije je komentarisao da Novak lažira povrede, a danas mu se ipak divi i prognozira da će Srbin uspjeti da dođe do "zlatnog slema", odnosno da će uspjeti da osvoji sve grend slemove u jednoj godini zajedno sa Olimpijskim igrama.

"Zlatni slem je u igri, u to nema sumnje", iznenadio je Vudbridž pa ipak i ponovo "pecnuo" i podsjetio da mu Novakovo ponašanje nekad zasmeta.

"Činjenica je da se nekada na terenu ponaša i ovako i onako, ali on je sportista koji je u stanju da to kanališe u ono što je potrebno da bi se ostvario rezultat. Fantastično je preokrenuo protiv Cicipasa. Sada se osvježava, na Majorki se sprema za Vimbldon", rekao je proslavljeni teniser.