TRIJUMFALNO!

Nadam se da Ivanišević nema zamjerki: Đoković se obratio treneru i nasmijao vimbldonsku publiku

Autor Bojan Jakovljević

Novak Đoković prezadovoljan poslije pobjede protiv Kevina Andersona

Izvor: RTS/Screenshot

Nastavlja Novak Đoković put ka vimbldonskoj tituli. Ostvario je i drugu pobjedu u Londonu.

Savladao je Kevina Andersona - 6:3, 6:3, 6:3.

Sa osmijehom na licu je pričao po završetku meča.

"Veoma zadovoljan. Kevin je odličan igrač, posebno na travi i bržim podlogama. Igrali smo finale prije tri godine. Pobjeda u tri seta, ali samo jedan brejk po setu, dovoljno je bilo i to. Držao sam svoj servis dobro, koristio sam uglove, znao sam da imam više šanse kada ulazim u razmjenu", rekao je Đoković i previdio da je u drugom setu dva puta oduzeo servis rivalu.

Dobra vijest je mali broj neiznuđenih grešaka.

"To je bio jedan od taktičkih ciljeva, da što manje neiznuđenih grešaka pravim. Znao sam da će servirati snažno i da neće biti mnogo brejk šansi. Trudio sam se da igram kvalitetno, čvrsto i da ne rizikujem mnogo. Bilo je bolje nego što sam očekivao. Vjerujem u sebe. Trener Ivanišević je tu, nadam se da neće imati mnogo zamjerki."

Na kraju je pričao o odnosu sa publikom, ali i sa klizavom travom u engleskoj prestonici.

"Poslije prvog meča sam rekao da smo navikli da igramo pred navijačima što nije bio slučaj u prethodnom periodu. Presrećan sam što su svi tu. Divno je, hvala vam što ste tu. Takođe imam i dobar odnos sa travom, ne sjećam se da sam toliko padao na Vimbldonu. Izgleda da imam dobar odnos i sa travom i sa publikom", sa širokim osmijehom je zaključio Đoković.