Ostali sportovi

Dakić iz Banjaluke u Saudijsku Arabiju: Hvala Borcu i Mikiću na tri najljepše godine!

Autor Goran Arbutina

Srednji bek Borca m:tel potpisao za saudijsku Al Safu.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Milan Dakić u narednoj sezoni neće nositi dres banjalučkog Borca m:tel.

Odlični srednji bek napustio je crveno-plave i potpisao za saudijsku Al Safu.

Sa klubom iz Damama, grada na obali perzijskog zaliva, potpisao je ugovor na godinu dana.

"Nakon tri meni najljepše sezone napuštam Borac. Ostaje žal, ali svi mi gledamo da tokom naših karijera obezbijedimo sebe i porodice, to je nešto narnomalnije. Već mi je 25 godina i mislim da mi je vrijeme da odem sa Balkana i zaradim nešto u ovom našem prelijepom sportu", rekao je Dakić za MONDO ne krijući motive odlaska u Saudijsku Arabiju.

Al Sada je klub sastavljen uglavnom od domaćih igrača, od kojih nekolicina nastupa za nacionalni tim Saudijska Arabije.

"Uglavnom su sve njihovi igrači, trener je Tunižanin, desni bek Jordanac, ja sam jedini iz Evrope. Vidjeli smo da je i bivši makedonski selektor Brestovac je potpisao za jedan saudijski klub, idu igrači i treneri tamo. Saudijska Arabija razvija se što se tiče sporta, promijenjeni su i neki zakoni, sve više fudbalera ide u Saudijsku Arabiju i postaje normalno da sportisti tamo idu", rekao je Dakić.

Sada već bivši igrač Borca istakao je da ne smatra da je ovo korak nazad u njegovoj karijeri. Naprotiv.


"Gledao sam utakmice saudijskog prvenstva, svi koji misle da je to neka laka liga griješe. Iznenadio sam se kad sam vidio kvalitet rukometa.On uopšte ne zaostaje ni za Srbijom i Bosnom, čak mislim da mogu pariraju našem rukometu. Ovo sigurno nije korak niže kad je u pitanju rukomet, mislim čak da mogu i da još napredujem tamo", istakao je Dakić, koji je na kraju imao poruku za svoj bivši klub.

"Hvala svim ljudima u klubu, pogotovo treneru Mikiću za ove tri godine. Želim im mnogo sreće u narednoj sezoni i da uzmu sva tri trofej", poručio je Dakić.