Na Novakovoj strani

Novaku to ne treba, ali on mora nešto da kaže: Britanka se uključila u teniski "rat", stala na stranu Đokovića!

Autor Nikola Lalović

Novak radi sve da bi pomogao igračima, dok mu ATP sve vrijeme kontrira!

Izvor: Profimedia

"Rat" između Novaka Đokovića i njegove PTPA organizacije sa jedne i ATP-a sa druge strane se nastavlja. 

Ipak djeluje da je sve veća podrška na Novakovoj strani, a to je morao da uvaži i sam ATP koji je konačno odgovorio na neka pitanja koje je PTPA postavio. 

Sada je podršku ovoj organizaciji izrazila i Britanka Tara Mur, koja kao 465. teniserka na svijetu želi ravnomjerniju raspodjelu novca u tenisu i više novca za igrače, Isto ono za šta se bori i Novak. 

"Pričajući sa Vasekom Pospišilom i advokatima PTPA ne djeluje mi da imaju neki skriveni plan, samo žele da pomognu igračima. Očigledno je da Novak ne mora da uradi ništa, on ima dovoljno novca, dovoljno pažnje i dovoljno sponzora. Ne treba mu da se bori za niže rangirane igrače, ali je uradio to i osjeća da mora da kaže nešto", rekla je Tara Mur za engleske medije. 

Ona smatra da nisu potrebne velike promjene, ali da ATP ne želi nimalo da sarađuje sa teniserima i teniserkama. 

"Ne mislim da su potrebne velike promjene, ali ako se ne pitaju igrači ne možemo da napravimo nikakav pomak", rekla je Tara Mur, koja je pre svega u komunikaciji sa Vasekom Pospišilom. Novak je sa njom pričao, ali on ima druge obaveze. 

"Malo sam pričala sa Novakom, a sa Vasekom dosta razgovaram. Mislim da Novak mora da priča sa onima u vrhu", iskrena je Mur. 

Bilo je kritika da se u PTPA ne uključuju teniserke, ali Tara Mur ima odgovor zašto je to tako.

"Vjerovatno sam najglasnija od svih teniserki i mislim da se to ostalima sviđa, jer pričam u njihovo ime. Mnogo teniserki je srećno što neko govori u njihovo ime, mnogo je straha od isticanja jer ne znamo šta bi moglo da se desi", dodala je Britanka, koja smatra da je hitno potrebno dati više novca sportistima, a manje ATP-u. 

"Nikad nije dobar trenutak da se traži više novca. Nije politički koretno to reći, ali nema boljeg momenta da se kaže da nam je potrebna bolja podrška", istakla je ona.