Ostali sportovi

ŽRK Borac se pojačao iz Rusije: U Banjaluku stiže MVP izraelske lige, ima iskustvo igranja u svim evropskim kupovima!

Autor Dragan Šutvić

Crveno-plavu opremu zadužuje Kristina Plugina Milićević. Klub će, prema riječima direktora Darka Savića, uskoro dobiti i generalnog sponzora.

Izvor: eurohandball.com

Nakon odlaska Darjane Vukliš, koja se preselila u tabor novog turskog prvoligaša Ankare, Ženski rukometni klub Borac ekspresno je reagovao.

Na Darjanino mjesto dovedena je – Kristina Plugina Milićević, ruska internacionalca sa bogatim iskustvom igranja u evropskim kupovima!

Kristina Plugina Milićević je rođena u oktobru 1995. godine u Rostovu na Donu, te je sa istoimenim klubom igrala u Ligi šampiona, Kupu pobjednika kupova i Kupu EHF.

Od sezone 2017-18 bila je član Makabija Arazim Gamat gan, sa kojim je nastupila u Čelendž kupu i Kupu EHF, te bila MVP izraelske lige.

Izvor: ŽRK Borac/promo

Pored Plugine, Borac je angažovao i reprezentativku BiH i dosadašnjeg lijevog beka Hadžića Lanu Lončar, sa kojom je dogovorena saradnja tri godine.

Prema riječima direktora Borca Darka Savića, uz povratnika Božanu Ćutković, "osice" će spremno dočekati početak sezone, koji je planiran za 18. septembar.

Izvor: ŽRK Borac/promo

Prije starta Premijer lige BiH, Borac će krajem avgusta učestvovati na Svesrpskom kupu, koji će se održati u Aranđelovcu i Novom Sadu.

To nisu, međutim, sve novosti kada je novi šampion BiH u pitanju. Kako je Savić istakao za MONDO, klub će uskoro, nakon jedne decenije, zahvaljujući velikim naporima dobiti generalnog sponzora, o čemu će više riječi na našem portalu biti u narednim danima.