PREPREKA

Ja u izolaciji u Tokiju, Sonja u bolnici u Beogradu! Drama Vasića pred OI: Dočekao nas je neprijatelj veći od nas

Autor Dragan Šutvić

Miloš Vasić je otkrio kroz šta je sve prošao od momenta kada je stigao pozitivan nalaz na koronu, pa sve do danas...

Izvor: instagram/printscreen/sonjavasic5

Veliki problemi dočekali su dvoje srpskih sportista pred same Olimpijske igre. Miloš Vasić je prvi dobio pozitivan test na koronu, da bi zatim isti rezultat stigao i za njegovu suprugu Sonju.

Srpska košarkašica, koja će nositi zastavuna otvaranju takmičenja sa Filipom Filipovićem, imala je emotivnu objavu, a danas se oglasio i njen suprug.

"Predugačkih 12 dana 'u putu' do Tokija ali konačno stvari dolaze na planirano mjesto. Veliki udarac pri slijetanju 3.jula, moj test za koronu je bio pozitivan i završio sam u izolaciji 12 dana. Ogroman korak unazad za mene, moj tim (isto zatvoren na 14 dana), porodicu i ljude koji nas podržavaju. Da sve bude još gore, u isto vrijeme je i moja supuruga, pozitivna u Srbiji. Ja u izolaciji u Tokiju, a ona u bolnici u Beogradu", počeo je Miloš objavu na "Instagramu".

Bilo je to nešto što niko od njih nije očekivao.

"Eto, ne može se sve u životu kontrolisati. Toliko uloženog truda i rada, prevaziđenih prepreka, izvojenih pobjeda, ispoštovanih protokola (vakcinisali se), ali na posljednjem koraku nas je dočekao neprijatelj veći od nas. Najbitija stvar u tim danima bila je da smo mi prije svega zdravi i da sve prođe bez komplikacija. Nisam imao simptome, jedan dan temperaturu i to je sve sto me je zadesilo. Osjećam se dobro, dobio sam dozvolu poslije obavljenih svih medicinskih pregleda i dobrih rezultata."

Zahvalan je svima koji su bili uz njih.

"Vratio sam se u trening odmah po izlasku iz karantina i pokušavamo da iskoristimo malo preostalog vremena da što bolje nastupimo na trkama. Veliko hvala Olimpijskom komitetu Srbije i ambasadi Srbije u Japanu za svu pomoć i podršku, mojoj porodici koja nije danima spavala, razmišljajući kako će sve da se završi i naravno svim ostalim ljudima koji su uvijek uz nas i podržavaju nas. Srbija do Tokija", zaključio je Miloš Vasić.