Atlete!

Najzgodniji par Olimpijskih igara: Ona hoće da pobijedi Ivanu Španović, on napada drugu medalju! (FOTO)

Autor Goran Arbutina

Njih dvoje su mladi, uspješni, lijepi i izuzetno zgodni. A i u braku su.

Izvor: Instagram/misha_romanchuk/marynabekh/printscreen

Jednu medalju su osvojili, a imaće do kraja Olimpijskih igara priliku za još dve. Marina Bek Romančuk (26) i njen suprug Mihajlo Romančuk (24) važe za najzgodniji par ovih dana u Tokiju, ali su pored toga u Japan stigli i da se okite odličjima.

Mihajlo je uspio u plivanju na 800 metara slobodnim stilom i stigao je do bronzane medalje. On se nada odličju i u trci na 1500 metara, dok će Marina biti jedna od najvećih protivnica Ivani Španović, koja mašta o medalji u skoku udalj.

I neče biti bez pokrića njeno nadanje da može do odličja. Ove godine skače sjajno, posljednjih nekoliko sezona je u samom svjetskom vrhu, a navijačima širom svijeta interesantna je i zbog atraktivnog fizičkog izgleda.

Najbolji rezultat u karijeri joj je srebrna medalja sa Svjetskog prvenstva u Dohi 2019. godine, a iste sezone je bila zlatna na Univerzijadi. Bila je evropska šampionka u dvorani, drugoplasirana na otvorenom, a ukrajinskom atletikom dominira već godinama...

Marina će biti velika konkurencija Ivani Španović:

Godinu i nekoliko dana mlađi Mihajlo, suprug jedne od najljepših altetičarki svijeta, napravio je rezultat karijere u Tokiju. Osvojena bronzana medalja je njegov najveći uspjeh, pa je očigledno da mu brak sa ljepoticom prija.

Ovako dobro nikada nije plivao.

Njen suprug već ima olimpijsku medalju, a čeka ga još jedna teška trka:

Mihajlo će 1. avgusta plivati na 1.500 metara slobodnim stilom, dok će Marina istog dana nastupiti u kvalifikacijama skoka udalj. Biće to prilika da popravi 12. mjesto iz Rio de Žaneira, kada je bila mlada i neiskusna.