Dominantna partija!

Srbin bez trofeja na Srpska Openu: Milojević nije uspio u finalu, Argentinac je podigao pehar u Banjaluci!

Autor Nebojša Šatara

Argentinac Huan Manuel Serundolo pobjednik je teniskog čelendžera "Srpska Open", koji se po 19. put održava u Banjaluci.

epa09068203 Argentine tennis player Juan Manuel Cerundolo reacts against Spanish tennis player Roberto Carballes Baena, during the second round of the ATP 250 Chile Open, in Santiago, Chile, 11 March 2021. EPA-EFE/Alberto Valdes
Izvor: EPA-EFE/Alberto Valdes

Drugi nosilac banjalučkog čelendžera savladao je u finalu srpskog tenisera Nikolu Milojevića sa 2:0, u setovima 6:3, 6:1 i stigao do svoje druge čelendžer titule u karijeri poslije Rima.

Argentinac Huan Manuel Serundolo, koji je 133. na ATP listi, odmah je na startu finalnog dvoboja oduzeo servis srpskom teniseru, ali je Milojević uzvratio ribrejkom i potom poslije velike borbe uspio da stigne do vođstva od 2:1 u gemovima.

Do sedmog gema obojica igrača su ljubomorno čuvali svoj servis, a onda je Serundolo iskoristio drugu brejk loptu i stigao do prednosti (4:3), koju je do kraja rutinski materijalizovao u dobitak prvog seta osvojivši još jedan brejk - 6:3.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Milojević, koji je 160. reket svijeta, na početku drugog seta propustio je priliku da odmah na startu "brejkne" rivala, što je iznerviralo srpskog tenisera, pa je u drugom gemu vlastitim greškama osigurao tri brejk lopte za Argentince.

Spasio je Nikola jednu, ali je već na drugoj poslao lopticu u mrežu, pa je Serundolo stigao do brejk prednosti, a potom i šestom gemom u nizu stigao do 3:0.

Konačno je Milojević poslije čak šest vezanih gemova prekinuo crnu seriju i smanjio na 3:1, ali protiv raspoloženog "gaučosa" nije mogao da stigne do brejk šanse, kako bi se eventualno vratio rezultatski u drugi set.

Još kad je po drugi put izgubio servis, bilo je jasno da od preokreta neće biti ništa, pa je Argentinac iskoristio prvu meč loptu i osvojio Srpsku Open - 6:1.

Banjalučki čelendžer, koji je igran na Nacionelnom teniskom centru, imao je nagradni fond od 44.820 evra i 80 ATP bodova.

(mondo.ba)