Počinje!

Amerikanci, Rusi, Zverev i Cicipas brane Novaka od Medvedeva!

Autor 000

Borba za prvo mjesto je odavno počela, a sada bi Novak mogao da padne!

Izvor: Profimedia

Novak Đoković suvereno vlada svjetskim tenisom, u ponedjeljak je počeo svoju 342. nedelju na čelu ATP liste, 66. nedelju zaredom na vrhu svjetskog tenisa.

On trenutno ima 11.633 boda, a Danil Medvedev je na 10.575 i mogao bi da ga pretekne! Iako na Indijan Velsu koji je upravo počeo može da osvoji "samo" 1.000 bodova, ATP je napravio pravu zbrku sa svojom gomilom kovid propisa i promjena, pa tako Rus ima šansu da na kratko bude prvi reket svijeta.

Potrebno mu je da osvoji Indijan Vels, ali kako se zapravo ovo desilo?

NOVAKU ATP SKIDA BODOVE!

Izvor: Profimedia

Iako je Novak osvojio tri grend slema ove godine, on je igrao na malom broju ostalih turnira, dok je Danil Medvedev redovno skupljao bodove na svuda. Osim nedavnog US Opena osvojio je masters u Kanadi, kao i turnire u Majorci i Marseju, a još mu se važi osvojen završni turnir iz prošle sezone, koji donosi bodova gotovo kao dodatni grend slem. 

Novak bi poslije Indijan Velsa mogao da ostane bez ogromnih 1.293 boda, a razlog tome je skidanje bodova iz prošle, ali i iz pretprošle sezone. Ostaće bez bodova sa Indijan Velsa, nešto malo bodova iz Beča, kao i bez bodova za turnir u Parizu.

I pored toga, Medvedev bi morao da osvoji Indijan Vels na kome vlada ogromna konkurencija i koji ne zovu bez razloga “peti grend slem” da bi samo na kratko bio prvi na svijetu!

AMERI, RUSI, CICIPAS, ZVEREV, FILIP... SVI ZA NOVAKA!

Izvor: Profimedia

Žrijeb za Indijan Vels je obavljen, kvalifikacije su pri kraju i sada se zna šta sve čeka Medvedeva na putu ka tituli. U prvom kolu će kao prvi nosioc biti slobodan, a premijerni meč na Indijan Velsu igra protiv boljeg iz meča Mekdonald-Dakvort. 

Posebno bi Rusu bilo nezgodno da domaći igrač Makenzi Mekdonald prođe dalje. Medvedeva publika u Americi ne voli, a susret sa Amerikancem bi okrenuo cijelu javnost protiv njega već na startu turnira.

U trećem kolu bi mogao da ga čeka naš Filip Krajinović, koji čeka pobjednika duela Markusa Girona, još jednog Amerikanca i nekog od kvalifikanata.

Osimina finala bi za Medvedeva mogla da spremi Grigora Dimitrova ili nekog od opasnih američkih servera – Rajlija Opelku ili Sema Kverija. Što se tiče potencijalnih rivala u četvrtfinalu i tu ima još ozbiljnijih imena poput zahuktalog Hurberta Hurkača koji juri plasman na završni turnir, ovosezonske senzacije Aslana Karaceva, mladih Denisa Šapovalova i Sebastijana Korde.

Što se tiče druge polovine žrijeba u njoj su asovi poput Andreja Rubljiva, Matea Beretinija, Kaspera Ruda i naravno najveće pretnje Stefanos Cicipas i Aleks Zverev.

Iako je Medvedev pored Novaka definitivno trenutno najbolji teniser svijeta, neće mu biti lako da u Indijan Velsu dođe do titule koja bi ga načinila trećim Rusom na vrhu ATP liste.

A ZA KRAJ GODINE – IPAK NOVAK!

Izvor: Profimedia

Što se tiče kraja sezone, čak i da "sruši" Novaka na kratko, teško da do kraja sezone Medvedev može da ostane na prvom mjestu. Kada je ATP lista u pitanju do kraja godine Medvedev gubi 2.500 bodova poslije Indijan Velsa i ukoliko ne odbrani titulu osvojenu na završnom mastersu prošle godine pitanje je hoće biti ispred Novaka.

Sa druge strane Đoković još uvijek može da zaigra u Parizu koji obožava i koji je osvajao čak pet puta, a na završnom turniru će imati mnogo lakši posao jer je prošle sezone ispao u polufinalu.

Tako da, za sada Medvedev ima veliku šansu, možda jedinu koja će mu se skoro pružiti, ali da bi i na jednu nedelju srušio Novaka, čeka ga paklen posao!