To čekamo!

Ludilo na 4 točka je spremno, pitanje je - Hamilton ili Ferstapen? Svi se pitaju isto, ko će biti šampion F1? (ANKETA)

Autor Nikola Lalović

Sve staje u tih 58 krugova.

Izvor: Profimedia

Maks Ferstapen ili Luis Hamilton? To je pitanje koje svi sada postavljaju, a od 14 časova će početi posljednja trka sezone u Formuli 1. Na Velikoj nagradi Abu Dabija saznaće se konačno ko je najbrži čovjek na svijetu.

U ovu trku dva rivala ulaze sa istim brojem bodova, po 369,5, ali će u slučaju da obojica ostanu bez bodova Holanđanin biti na prvom mjestu. 

Veliku je prednost stekao Ferstapen pred početak trke pošto je uzeo pol poziciju u kvalifikacijama. A to je do sada uglavnom bilo dovoljno za pobjedu! Holanđanin je ove sezone devet puta bio prvi na startu, a od toga je šest puta uzimao maksimalan broj bodova. Dva puta ga je pretekao Luis Hamilton, a jednom je Danijel Rikardo uspio da ostvari pobjedu. 

Cijela sezona protekla je u znaku Hamiltona i Ferstapena. Samo su Serhio Perez, Esteban Okon, Danijel Rikardo i Valteri Botas uspjeli po jednom da osvoje prvo mjesto, sve ostale trke osvojio je vodeći dvojac. Djelovalo je prije dva mjeseca da je sve gotovo, ali je onda u posljednje tri trke slavio Hamilton i pred ciljnom ravninom sezone je izjednačen sa rivalom. 

Posljednji put su dva vozača bila izjednačena pred posljednju trku sezone 1974. godine, kada je u finišu Emerson Fitipaldi uzeo titulu ispred Đanklaudija Ragaconija. Svoju prvu titulu je Luis Hamilton uzeo u sličnim uslovima, kada se u Brazilu izborio sa Felipeom Masom i uzme trofej.

Sada nas čeka nekoliko sati napetosti i nevjerovatne vožnje. Trka počinje od 14 časova, a ko će na kraju biti šampion?

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posjetite Mondo Pređi na sajt