Pojasnio im!

Novakov najbolji prijatelj ućutkao Australijance: Zapušio im usta i pomenuo Đokovićevu porodicu!

Autor Bojan Jakovljević

Najbolji teniser svijeta napušta Australiju, pa će imati više vremena da provede sa najbližima.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković neće igrati na Australijan openu, a o tome se oglasio i njegov najbolji prijatelj u teniskom svijetu. Kanađanin Vasek Pospišil sa kojim Đoković godinama sarađuje u borbi za popravljanje položaja tenisera reagovao je na tviteru na sve ono što se jutros desilo u Australiji.

Odluka da Novak Đoković bude deportovan iznervirala je Kanađanina, koji je pokušao čitavom svijetu da objasni kako Novak ne bi ni dolazio u Melburn da je znao da će se stvari ovako odvijati...

Svima je jasno da su problemi nastali kada su australijske vlasti željele da skupljaju političke poene na račun Novakove vize, a to pojašnjava i Vasek.

On je dodao da je Novak Đoković bio pripremljen da propusti ovaj turnir i vrijeme provede sa svojom porodicom!

"Novak nikada ne bi otišao u Australiju da mu nisu dali izuzeće za ulazak u zemlju (što je dobio, zato je sudija Keli donio onakvu odluku). Preskočio bi Australijan open, bio kod kuće sa porodicom i niko ne bi pričao o ovom neredu. Postojale su političke igre u vezi sa ovim slučajem i predstojećim izborima, to nije moglo biti očiglednije. Ovo nije njegova krivica", napisao je Pospišil.

Sve ono što misle navijači Novaka Đokovića kanadski teniser spakovao je u dvije veoma jasne rečenice.

"On nije 'imao svoja pravila'. Bio je spreman da ostane kod kuće", zaključio je Vasek.

Novak Đoković i Vasek Pospišil zajedno su dizali glas za prava tenisera koji ne pripadaju samom svjetskom vrhu, a njihovo prijateljstvo iz PTPA prenijelo se i na privatni život. Tako je Kanađanin nedavno bio gost Beograda i Novaka Đokovića.