Bravo!

 Britanka ponovo brani Novaka: Đoković radi prave stvari, tužno je što mu to rade!

Autor Goran Arbutina

Nekadašnja polufinaliskinja tri grend slema je digla glas, neće da ćuti!

Izvor: MN Press/YouTube/Wimbledon/Printscreen

Nekadašnja trostruka polufinalistkinja grend slemova Johana Konta sve je iznenadila kada je u decembru 2021. godine odlučila da sa samo 30 godina prekine profesionalnu karijeru.

Prvi posao poslije tenisa našla je kao gost u emisijama posvećenim tenisu, a još jednom je stala u odbranu Novaka Đokovića! Nekadašnja četvrta teniserka na svijetu smatra da je cijela situacija oko deportovanja Novaka iz Australije tužna.

"Mislim da je u cjelini situacija tužna. Jako je tužno videti nekoga ko se zaista jako trudio da radi prave stvari za ljude, navijače, turnire... On je jako darežljiv i sa novcem i sa svojim vremenom", rekla je Konta. 

Po njenom mišljenju velika je šteta što Novaka nema na turniru. 

"Mislim da je loše što je neko takav u ovakvoj situaciji, a voljela bih da mogu da vidim Đokovića kako se bori za svoj 21. grend slem. To bi bilo istorijsko dostignuće, a svi hoćemo da budemo dio istorije", dodala je ona.

Britanka koja je u jednom dijelu karijere nastupala i pod zastavom Australije priznala je da je teško i zamisliti kroz šta je sve Novak prošao. 

"Trenutno mu je vjerovatno potrebno malo vremena da se oporavi od svega što se desilo u Australiji. To je bilo jako neprijatno i ne mogu ni da zamislim koliko je stresa doživio i koliko je energije potrošio na to. Tako da mislim da će se malo odmoriti. pripaziti na sebe, biti sa svojom porodicom i onda vidjeti šta će da radi u budućnosti", zaključila je Konta.