Naprijed!

Dvije prepreke da se Novak obori sa trona: Medvedev i Nadal hoće da ga ruše, ali ne pitaju se samo oni!

Autor Haris Krhalić

Srbija će navijati za Beretinija i Cicipasa!

Izvor: Profimedia

Kanađani nisu uspjeli da sačuvaju rekorde Novaka Đokovića, ali možda će to poći za rukom Italijanu i Grku? 

Novak Đoković ne može da brani titulu osvojenu prošle godine u Melburnu, a zbog toga su mu dva dostignuća pod znakom pitanja. Jedno je prvo mjesto na ATP listi, a drugo je rekord po broju osvojenih grend slemova. 

Što se tiče prvog mesta na ATP listi pretili su mu Danil Medvedev i Aleks Zverev. Nemac je ispao, a Rus je bio na ivici poraza od Feliksa Ože-Aljasima u četvrtifnalu, ali je posle prva dva seta koja je izgubio naredna tri dobio i tako zakazao polufinalni meč sa Cicipasom.

Kada je u pitanju broj grend slemova po 20 osvojenih imaju Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal. Švajcarca i Srbina nema na turniru, a Nadal je bio na ivici poraz od Šapovalova, ali se i on ivukao u trileru koji se produžio na pet setova. 

Sada samo dva čoveka stoje u odbrani najboljeg tenisera sveta. U petak od 4:30 Mateo Beretini će se boriti sa Rafaelom Nadalom za mjesto u finalu i ukoliko pobjedi spriječiće Španca da nastavi svoj pohod ka 21. grend slem tituli, a "tek" drugoj na Australijan openu. 

Drugi čovjek koji "brani" Novakove rekorde je Stefanos Cicipas. Grk će od 9:30 u petak izaći na teren protiv umornog Danila Medvedeva i ako ga pobijedi sačuvaće Đokoviću prvo mjesto na ATP listi.