Ostali sportovi

Rusko čudo od djeteta podleglo pritisku: Kamila Valijeva ostala bez medalje, završila je nastup u suzama! (VIDEO)

Autor Haris Krhalić

Kamila Valijeva je u današnjem takmičenju napravila nekoliko pogreški te se morala zadovoljiti četrvtim mjestom.

Izvor: Profimedia

Ruska umjetnička klizačica Kamila Valijeva (15) nije uspjela osvojiti zlato u pojedinačnoj konkurenciji na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu jer je napravila nekoliko ogromnih grešaka te imala nekoliko padova, zbog čega je na kraju osvojila četvrto mjesto.

Njen današnji nastup je trebao biti vrhunac na Olimpijskim igrama u Pekingu, ali njena koncentracija očigledno danas nije bila na razini. Valijeva je svoj nastup u finalu ovog natjecanja završila u suzama. Pokušala se suzdržati, vidno razočarana svojim nastupom, no nije mogla. Publika je u dvorani ustala na noge i pozdravila je aplauzom.

Ruska klizačica Ana Šebarkova osvojila je prvo mjesto u današnjem takmičenju. Drugo mjesto pripalo je njenoj sunarodnjakinji Aleksandri Trusovoj, a bronzanu je medalju osvojila Japanka Kaori Sakamoto.

Ruska 15-godišnja senzacija je i u utorak svoj nastup završila u suzama, a kasnije joj je i pozlilo. Stres zbog cijele situacije loše je utjecao na njeno zdravlje. Da je Valijeva kojim slučajem osvojila medalju ne bi je mogla primiti zbog optužbi za uzimanje dopinga.