Premoren

Osvojio turnir pa odlučio - neće da igra protiv Nadala!

Autor Goran Arbutina

Shvatio je da jednostavno više ne može.

Izvor: Profimeda

"Čisti" se žrijeb Rafaelu Nadalu u Akapulku! Naravno i dalje ga čeka potencijalni duel sa Danilom Medvedevom u polufinalu, ali na startu će imati mnogo lakši posao nego što je očekivao.

Trebalo je da se sastane sa Rajlijem Opelkom, ali je američki teniser morao da se povuče sa turnira u Meksiku.

On je nedavno osvojio turnir u Dalasu, a poslije iscrpljujućeg finala u kome je viđen jedan od najdužih gemova u istoriji tenisa jednostavno nije imao snage za još jedan turnir. 

Iako će promijeniti rivala, Nadal će ipak igrati sa Amerikancem. Rajlija Opelku će zamijeniti Denis Kudla, koji je trenutno 100. na ATP listi.

To je mnogo lakši posao za Nadala od igranja sa 18. na svijetu, inače jednog od tenisera koji je nedavno stao u odbranu Novaka Đokovića. Opelka je otkrio da mu je Đoković u dječačkim danima bio idol i da je satima čekao da dobije potpis od srpskog tenisera.

"Novaku nije bilo teško da ostane na terenu za trening dodatnih sat vremena 2008. godine, na Mastersu u Sinsinatiju, kako bi potpisao lopticu svakom djetetu. Ja sam jedno od te djece. On je uradio mnogo sjajnih stvari za ovaj sport, znate", napisao je Opelka.