POGLEDAJTE

Skandal Zvereva - "Ti si je**ni idiot!" Pravio haos, reketom zamalo udario sudiju, navijači traže diskvalifikaciju!

Autor Haris Krhalić

Nedopustivo ponašanje njemačkog tenisera.

Izvor: Twitter/@Riverettii

Novi skandal Aleksandera Zvereva, ali ovaj put na terenu! Nakon što je prošle godine bio optužen da je tukao bivšu djevojku, u cijelu priču se uključio i ATP pokrenuvši istragu.

No, njemački teniser je sada u centru pažnju jer je pokazao skandalozno ponašanje poslije poraza u dubl meču ATP turnira u Akapulku, kada je nekoliko puta reketom udarao u stolicu glavnog sudije.

Zverev je u paru sa Marselom Melom bio poražen u ranoj fazi takmičenja u dublu nakon što je prethodnog dana do pet ujutru igrao meč singla. Bolji od njemačko-brazilske kombinacije bili su Lojd Glaspul i Hari Heliovara.

Bilo je 6:2, 6:7, 10:6 za Britanca i Finca, a po završetku meča, Zverev je bio izuzetno bijesan na glavnog sudiju. On je prilikom tradicionalnog prilaska da se pozdravi napravio ozbiljan skandal.

Tri puta je snažno udarao reketom u stolicu u kojoj je sudija sjedio, potom je to uradio još jednom i malo je nedostajalo da udari sudiju u nogu.

Ali ni tu se nije sve završilo. Zverev je psovao u pravcu sudije, moglo se razaznati "Šta je to bilo koji k****", dok je publika u Akapulku zviždala Nijemcu.

Još uvijek nije poznato kakva kazna čeka Zvereva, ali ako je suditi po komentarima na društvenim mrežama, poslije ovoga bi mnogi voljeli da Nijemac bude diskvalifikovan sa turnira - dakle i iz singl takmičenja.

Navodi se da je Zverev poludio zbog jedne greške sudije u super taj-brejku trećeg seta, pri rezultatu 8:6, kada je Nijemac tvrdio da je sudija napravio grešku. Tom prilikom je jasno uzviknuo sudiji "Ti si je**ni idiot!"