MONDO ANALIZA

Novak je opet prvi, a ATP ćuti! Đoković ima više bodova od Medvedeva, ali Rusu su dali šansu da ga prestigne!

Autor Haris Krhalić

Novak Đoković je ponovo najuspješniji teniser na svijetu!

Izvor: Profimedia/atptour.com

Ne daju mu da nastupa na turnirima, a Novak Đoković je i pored toga prvi na svijetu! Od ovog ponedjeljka opet ima najviše bodova na ATP listi, iako to zvanično nije ubilježeno.

Ako odete na sajt ATP-a vidjećete da je Danil Medvedev i dalje prvi, iako zapravo u ovom momentu ima 55 bodova manje od Novaka.

A stvar je zapravo u sistemu brojanja u kome će se bodovi osvojeni prošle godine na Indijan Velsu Danilu Medvedevu oduzimaju tek narednog ponedjeljka?

KAKO SADA STOJE STVARI?

Izvor: Profimedia

Prošle sezone Indijan Vels je bio mjesto gdje smo vidjeli mnogo iznenađenja. Novaka nije bilo, Danil Medvedev je ispao u četvrtom kolu od Grigora Dimitrova, a Stefanos Cicipas i Aleksander Zverev su "izletjeli" u četvrtfinalu.

Kada se Medvedevu obrišu bodovi koje brani, on ostaje na 8.410 bodova, što je manje od Novaka koji je na 8.465.

A šta je potrebno da bi Novak sljedećeg ponedjeljka ponovo osvanuo kao prvi reket svijeta?

RAČUNICA JASNA - PORAZ ŠTO PRIJE!

Izvor: Profimedia

Aleksander Zverev je ispao na samom startu turnira i nema nikakvu šansu ni da se približi Novaku, tako da o njemu ne treba brinuti.

Što se tiče Danila Medvedeva njega sada čeka meč sa Gaelom Monfisom i taj susret bi trebalo da počne oko 19 časova.

U karijeri je Rus igrao dva puta sa Monfisom, prvi put je poražen u Roterdamu 2019. godine, a nakon toga je u Sofiji iste godine pobijedio iskusnog Francuza. Ipak ako bi pobijedio u svom meču trećeg kola Indijan Velsa to mu ne bi bilo dovoljno.

Ako pobijedi doći će do 8.455 bodova, što je i dalje deset manje od Novaka, tako da su mu potrebne dvije pobjede, tj. plasman u četvrtfinale. Ukoliko prođe Monfisa u narednom meču će se sastati sa boljim iz meča dva Španca - Roberta Bautiste Aguta i Karlosa Alkaraza.

Potrebna su mu još dva koraka da ostane iznad Novaka, ostaje da se vidi da li će uspjeti u tome.