Ostali sportovi

"Kaluđer" Zoran Davidović brojao do 26! Banjalučki rukometaš umalo izjednačio svjetski rekord!

Autor Dragan Šutvić

Nestvaran učinak imao je Zoran Davidović, rukometaš banjalučkog Kaluđera.

Izvor: RK Kaluđer

Rukometaš banjalučkog Kaluđera Zoran Davidović "pomjerio je granice" ovog sporta!

"Kaluđeri" su ovog petka, u okviru Druge lige Republike Srpske, gostovali u Novom Gradu ekipi Srednjoškolca, koju su savladali rezultatom 31:43. Mnogo je važniji, međutim, učinak Davidovića, koji je u pobjedi učestvovao sa čak 26 golova!?

Član Banjalučana time je bio na korak od podviga i izjednačenja svjetskog rekorda u muškom rukometu!

Postavio ga je Šveđanin Johan Lundgren, koji je u nestvarnoj pobjedi Rimba nad Halstom rezultatom 93:18 postigao 27 golova.

Rukometni klub Kaluđer, "mali ali veliki klub", poznat je i po humanitarnom radu, odnosno prikupljanju pomoći onima kojima je to najpotrebnije. Posebno se ističe tradicionalna akcija "Daruj za Božić", tokom koje članovi kluba prikupljaju namirnice i dijele ih najugroženijim stanovnicima Banjaluke.

U isto vrijeme, Zoran Davidović se svojim učinkom izjednačio sa još jednim Šveđaninom, Nilsom Litornom, koji je kao 16-godišnjak u omladinskoj ligi ove zemlje postigao 26 pogodaka u trijumfu Kere nad Marksom rezultatom 28:18.

U ženskoj konkurenciji, svjetski rekord je u vlasništvu članice Bihaća Erne Muhamedagić, koja je u aprilu 2021. godine postigla čak 32 od 34 gola u porazu (55:34) od Krajine iz Cazina.

Ukoliko neko ne vjeruje u poduhvat Zorana Davidovića, evo dokaza:

Izvor: RK Kaluđer

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!