NISU ZABORAVILI

Federer obećao veliku promjenu, pa zaćutao! Ponovo pokrenuta najkontroverznija tema u tenisu - šta je rješenje?

Autor Bojan Jakovljević

Rodžer Federer je prije dvije godine najavio udruživanje muškog i ženskog tenisa i od tada se ništa nije promijenilo...

Izvor: Profimedia

Masters u Rimu se polako privodi kraju. Igraju se polufinalni mečevi, čeka se okršaj Novaka Đokovića i Kaspera Ruda, a za to vrijeme se na društvenim mrežama ponovo pokrenula najkontroverznija tema u tenisu - nagradni fond.

Ponovo se priča o zaradama tenisera i teniserki i o tome da li bi trebalo da budu izjednačeni. Tako se komentator Dejvid Lou podsjetio obećanja koje je Rodžer Federer dao 22. aprila 2020. godine. Tada je predložio da se muški i ženski tenis ujedini.

Od tada su prošle dvije godine, Rodžer se nije ponovo oglašavao o toj temi koju su tada podržali Rafael Nadal, Bili Džin King i mnogi drugi. Švajcarac je zaćutao, pa ga je Dejvid na to podsjetio. Uz to je iznio i jedan zanimljiv podatak.

"U Rimu se igraju četiri polufinala, svi na Centralnom terenu, na dva dobijena seta. Koliko novca dobijaju pobjednici turnira? Muškarci 456.720 evra, žene 195.813 evra", napisao je Lou.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posjetite Mondo Pređi na sajt

Kada god se ova pokrene razgovor o ovome, uslijede razne reakcije, uglavnom oprečne. Tako je bilo i nedavno. Prvo se pobunio Stefanos Cicipas i tražio da "žene igraju na tri dobijena seta", pa mu je Naomi Osaka odgovorila i rekla da "je on smiješan i pitala ga da li želi da muškarci igraju devet setova"...

Inače, na grend slemovima su nagradni fondovi isti, kao i na pojedinim Masters turnirima.