Ostali sportovi

Rolan Garos se oglasio povodom skandala: Novaka izbacili za manji prestup, a evo zašto Rumunku nisu! (VIDEO)

Autor Goran Arbutina

Rumunska teniserka je mogla da bude izbačena sa turnira, ali su roditelji dječaka dali zeleno svjetlo da ostane na terenu.

Izvor: Profimedia

Rumunska teniserka Irina Kamila Begu prošla je u treće kolo Rolan Garosa nakon što je pobijedila Ekatarinu Aleksandrovu u tri seta, ali taj meč je ostao upamćen po skandalu.

Na kraju drugog gema trećeg seta meč je morao da bude prekinut jer je Rumunka bacila reket u publiku, a tamo je pogođeno jedno dijete na tribinama. Reket se odbio od šljake i pogodio dijete, ali Rumunka nije izbačena.

Novaka Đokovića su izbacili sa US Opena 2020. godine i za manje, pošto je lopticom pogodio sudiju, a sada je ruska teniserka sa druge strane tražila da se Begu diskvalifikuje. Sada je sam turnir izašao u javnost sa objašnjenjem zašto Begu nije diskvalifikovana.

"Nakon što je izgubila gem (0-2 u 3. setu), dok je hodala prema svojoj klupi, Irina Kamelija Begu je udarila reket o tlo u blizini klupe i odbio se u prostor za navijače. Reket je pao u tribine i udario malog navijača. Nakon što se isprva uplašio, on se pokazao ok. Supervizor grend slema razgovarao je s roditeljima koji su bili sa sinom i oni su potvrdili da je nepovrijeđen. Prema proceduri, igračici je izrečena opomena zbog nesportskog ponašanja" stoji u saopštenju Rolan Garosa.

Sada se Irina Begu sastaje sa Francuskinjom Leolijom Ženan, 227. na VTA listi koja je iznenadila i izbacila Karotlinu Pliskovu.

Pogledajte još jednom ovaj incident: