ROĐENDAN!

KKI Vrbas slavi veliki jubilej: Ponosnih 20 godina

Autor Bojan Jakovljević

Košarkaški klub invalida Vrbas danas obilježava dvije decenije uspješnog postojanja.

Izvor: Promo/KKI Vrbas

Priča o ovom trofejnom sportskom kolektivu počela je da se piše 12. jula 2002. godine. Tog dana u bifeu "Medo" klub su osnovali Marinko Umičević, Luka Jeličić, Slavko Šimić i Goran Krsmanović koji je bio je prvi kapiten i ujedno predsjednik klupske Skupštine.

Za ove dvije decenije igrači KKI Vrbas osvojili su bezbroj trofeja. Sedam puta su osvajali NLB ligu, osam godina uzastopno su šampioni BiH, u četiri navrata slavili su u Kupu BiH, osvajači su premijernog izdanja novoformirane Bauerfeind regionalne lige, višestruki su šampioni i pobjednici Kupa Srpske, pobjednici kvalifikacionog turnira Evrolige 3 i Evrolige 2…

Možda će vas zanimati

"Sigurno je da mogu biti prezadovoljan sa svim onim što su igrači ostvarili za proteklih 20 godina. Zajednički smo mnogo toga uradili, došli smo do samog vrha i mi smo prošli put 'preko trnja do zvijezda' kako je nazvana naša knjiga koja je imala dva izdanja. Koristim priliku da igračima, stručnom štabu, navijačima i svima onima koji su minule dvije decenije bili uz nas, čestitam ovaj značajan jubilej", izjavio je Marinko Umičević, predsjednik KKI Vrbas.

Košarka u kolicima je izuzetno naporan i skup sport, i nije tajna da je najviše sredstava u klub uložio upravo Umičević kao i Tvornica obuće "Bema".

"Najvažnije je da je klub sve ovo vrijeme napredovao i to u svim segmentima. Značajnu pomoć imali smo i imamo od srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, Vlade Republike Srpske na čelu sa Radovanom Viškovićem kao i od ministrice porodice, omladine i sporta Sonje Davidović kojima se ovom prilikom zahvaljujemo. Veliko hvala upućujem predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović, ministru zdravlja i socijane zaštite Alenu Šeraniću i Dejanu Kusturiću, direktoru Fonda PIO koji je poslije zajedničkog sastanka kod gospođe Cvijanović promijenio pravlinik po kojem osobe sa invaliditetom imaju pravo na lako-aktivna invalidska kolica koja koštaju 6.200 maraka što je velika stvar, a ranije su imali pravo na iznos od 400 maraka", istakao je Umičević, koji je dodao kako se Željka Cvijanović angažovala i po pitanju ukidanja akciza na ortopedska pomogala.

U Košarkaškom klubu invalida Vrbas naglasili su da nikada neće zaboraviti dvojicu igrača Gorana Krsmanovića i Danijela Petrušića, te Gorana Đukića koji je jedno vrijeme bio trener kao i na potpredsjednika Luku Jeličića koji su prerano otišli sa životne i sportske scene ostavivši dubog trag u klubu.

Na kraju treba dodati da se u KKI Vrbas mogu pohvaliti da posjeduju neophodnu opremu čija vrijednost dostiže do 300.000 maraka.

Od naredne jeseni igrače ovog kluba očekuju nova iskušenja, a jedno od njih trebalo bi da bude nastup u okviru ABA 2 lige sa timovima iz regiona.