Šteta!

Ništa od prvog finala - Srbija brutalno krenula i potpuno stala: Odbojkašice dominirale, pa ostale bez senzacije!

Autor Bojan Jakovljević

Odbojkašice Srbije igrale odlično i osvojile prvi set, a zatim dozvolile veliki preokret.

Izvor: MN PRESS

Srbije Odbojkašice nisu uspjele da naprave još jednu senzaciju i plasiraju se u finale ovogodišnjeg izdanja Lige nacije. Od srpske reprezentacije bolji je bio Brazil - 3:1 (14:25, 25:18, 26:24, 25:19), nakon velikog preokreta.

Srpske odbojkašice su silovito krenule u polufinalni meč i tokom prvog seta su u potpunosti razbile Brazilke. Prijem današnjeg rivala bio je potpuno poremećen, a najbolje napadačke opcije zaustavljene. Tokom prvog seta je na terenu postojao samo jedan tim, ali to nije potrajalo...

Već u drugom setu Brazilke su pronašle svoj stil igre i do kraja meča su koristile greške srpskog tima. Lopte Bojane Drče postale su za nijansu nepreciznije, a blok je sve više čitao napade Ane Bjelice koja više nije mogla da prolazi u visokim procentima. Kada se na to doda da je Brazil uspio da se konsoliduje u polju, meč je djelovao izgubljeno.

Istina, Srbija je imala nekoliko velikih šansi u finišu trećeg seta, ali kada taj dio meča nije uspjela da osvoji i ponovo stigne do prednosti, Brazil je imao veliku rezultatsku i psihološku prednost. U četvrtom setu su odlične Brazilke ostavile reprezentaciju Srbije bez šansi, pa se tim selektora Santarelija oprostio od plasmana u finale.

Nakon senzacionalnog trijumfa protiv SAD u četvrtfinalu, srpska reprezentacija nije imala snage za novo čudo i plasman u prvo finale Lige nacija.