Katastrofa

Vrištao iz bolida, cijeli svijet da čuje: Ferari se ponovo raspao a on je opet zbog toga ostao bez pobjede!

Autor Dragan Šutvić

Nekad moćni Ferari ponovo je doživio katastrofu u toku trke i ostao bez prvog mjesta zbog kvara bolida.

Izvor: Profimedia

Vozač Ferarija Šarl Lekler završio je trku u Francuskoj u 18. krugu, jer je morao da odustane iako je bio vodeći u tom trenutku. Razlog je bio kvar na bolidu, zbog kojeg je as iz Monte Karla ostao bez prvog mjesta, a vjerovatno i bez pobjede. Koliko je bio frustiran čuje se i na snimku njegovog "razgovora" sa mehaničarima, jer je doslovno vrištao u slušalicu "Neeeee", dok su se oni držali za glavu.

Nažalost po Ferari, ništa novo za taj tim. Na prošloj trci, u Austriji, vozilo Karlosa Sajnca doslovno zapalilo u 58. krugu, pa se namučio da izađe iz plamena, ali je ipak prošao bezbjedno. I njega je kvar na bolidu koštao bodova, jer je Španac u tom trenutku bio drugi. Lekler je za to vrijeme pobijedio, ali je ove nedjelje dokazano da ni njegov bolid nije kakav bi trebalo da bude u trci za titulu.

Dok su u Ferariju čupali kosu, na stazi "Pol Rikard" u Francuskoj pobijedio je Maks Ferstapen iz Red Bula, što je njegov sedmi trijumf ove sezone. Drugi je bio Luis Hamilton iz Mercedesa, a treći njegov timski kolega Džordž Rasel. Za to vrijeme, Lekler je veoma teško podnosio to što je čak treći put ove sezone morao da napusti trku u kojoj je vodio.

Drugi vozač Ferarija, Karlos Sajnc, završio je peti i imao je odličnu trku, jer je napredovao sa čak 19. pozicije i osvojio bitne poene. Ipak, to će vjerovatno biti nedovoljna utjeha za njegov tim poslije još jednog razočaravajućeg nastupa.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Tagovi