Uživo

Novak letio po terenu, pa se mučio sa anonimusom! Đoković ide po prvi trofej od Vimbldona!

Novak Đoković pobijedio Rusa Romana Safijulina u dva seta (6:1, 7:6), u polufinalu turnira u Tel Avivu. U finalu čeka Marina Čilića, ako Hrvat eliminiše Francuza Lestijena.

Izvor: FoNet/AP/Ariel Schalit

Novak Đoković je na dva koraka do titule u Tel Avivu! U subotu od 18.40, Nole igra protiv ruskog tenisera, Romana Safijulina (25 godina, 104. na ATP listi). Biće to njihov prvi međusobni meč i daće ime finaliste turnira u Izraelu. Ko pobedi, igraće u nedelju za titulu protiv boljeg iz meča Marin Čilić (Hrvatska) - Konstan Lestijen (Francuska)

Pratite meč klikom na "Razvoj događaja"

20:15

Kraj! Novak je pobedio i ide u finale Tel Aviva!

Novak je pobedio, osvojivši taj-brejk u drugom setu!

Posle dominacije u prvom setu (6:1) i dramatične borbe u drugom (7:6), Nole je izborio plasman u finale turnira u Izraelu, gde će igrati za prvu titulu od Vimbldona. Uostalom, ovo mu i jeste prvi takmičarski turnir od Londona, posle skoro tri meseca!

Đoković je pokazao furioznu igru, potom je ušao u "rovovsku" borbu protiv Safijulina, u kojoj su obojica čuvala servis do rezultata 4:4, kada je Nole brejkom stekao šansu da setom pobedi - i nije je iskoristio. Rus ga je "brejknuo", primorio ga da se pomuči za taj-brejk, a onda i da pobedi tek posle dodatnog napora - 7:6!

20:02

Sada je Safijulin pred osvajanjem seta!

  Rus je posle osvojenog brejka dominantno poveo 6:5 u drugom setu, dopustivši Noletu da osvoji samo jedan poen.

Izvor: Profimedia

19:57

NIJE GOTOVO!

Novak Đoković nije iskoristio servis-gem da trijumfuje. Rus Safijulin je uspeo da osvoji prvi "brejk" u meču i tako je zakuvao drugi set, u kojem traje žestoka, egal borba!

19:52

Konačno, brejk u drugom setu!

Novak je na gem od pobede u ovom meču. Vodi 5:4 i serviraće za trijumf. Safijulinov servis je konačno stao!

19:40

Đoković na ozbiljnijem izazovu!

Prvi put se igralo na razliku na Novakov servis i Safijulin je izborio prvu brejk-loptu. Srećom, Nole nije dozvolio da stvari izmaknu kontroli. Rezultat je 3:3 u drugom setu.

Izvor: Profimedia

19:22

Zakuvalo se!

Safijulin u drugom setu pruža jači otpor Noletu i vodi 2:1 posle svoja dva servis-gema. Rus trenutno vodi 2:1, a Srbin servira i veoma emotivno slavi svoj osvojeni poen. Svima je jasno koliko mu je bitan svaki meč. Zato i jeste najbolji na svetu.

19:03

Savršen set - 6:1 za Novaka!

Sve je trajalo samo 23 minuta. Za toliko vremena, Đoković je perfektnom igrom osvojio prvi set i poveo protiv ruskog izazivača.

18:55

Veća borba, ali isti kraj - novi Đokovićev brejk!

Neverovatni riterni Novaka Đokovića i vođstvo 4:0! Rus je u četvrtom gemu pogodio svaki prvi servis, Nole je morao da izbori čak pet lopti i potom je poonovo oduzeo servis-gem protivniku. Meč je počeo idealno za našeg tenisera.

Izvor: FoNet/AP/Ariel Schalit

18:47

Ovako su teniseri pozdravljeni pred meč

18:46

Tako najbolji počinje meč - odmah brejk!

Posle osvojenog servis-gema za 1:0, Đoković je odmah stekao tri brejk-lopte i "otvorio" meč vođstvom 2:0. Rus je na prvu brejk-loptu napravio duplu servis grešku.

Izvor: FoNet/AP/Ariel Schalit

18:38

Dobro došli u tekstualni prenos Novakovog meča

Duel Novaka Đokovića i Romana Safijulina počeće u 18.40. Ko pobedi, ide u finale turnira u Tel Avivu.

Ukratko

  • UŽIVO: Đoković - Safijulin 6:1, 7:6
  • Polufinale Tel Aviva
  • U drugom finalu su Čilić i Lestijen
učitaj još +