REŠENO!

Đoković saznao ko ga čeka u četvrtfinalu: Neviđena drama, pet setova, preokreti i ipak pobjeda Rusa!

Autor Goran Arbutina

Novak Đoković će igrati protiv Andreja Rubljova ako se plasira u četvrtfinale Australijan opena.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Srpski teniser Novak Đoković sastaje se od devet časova sa Aleksom de Minorom u četvrtom kolu Australijan opena, a već zna da ako prođe - u četvrtfinalu mu sledi duel sa Andrejom Rubljovim iz Rusije. Šesti teniser svijeta "preživio" je nevjerovatnu dramu protiv Holgera Runea, mladog tenisera koji je dobio Novaka u finalu Pariza, a publika je mogla da uživa u vjerovatno najboljem meču dosadašnjeg toka Australijan opena. I to više od tri i po sata...

Rubljov je na kraju slavio 3:2 (6:3, 3:6, 6:3, 4:6, 7:6) tako što je u taj-brejku petog seta dobio 11:9, pošto je napravio nevjerovatan preokret. Rune je vodio 7:3 u taj-brejku koji se igra od deset i kao da je ostao bez snage jer je potom Rubljov dobio osam od deset narednih poena.

Rubljov je vodio 1:0 i 2:1 u setovima, međutim Rune ga je stizao i delovalo je da je daleko bliži pobjedi pošto je u odlučujućem setu prvi napravio brejk i poveo 5:2, ali tu se "ugasio" Rubljov mu je uzvratio brejkom bez izgubljenog poena, da bi Rune propustio još dvije meč lopte na 6:5. Odluka je na kraju pala u taj-brejku u kome je Rune bio na samo tri poena daleko od plasmana karijere u Australiji, ali izgleda da još nije dorastao mentalnim izazovima koje vrhunski tenis nosi sa sobom.

Ovo je drugi put u karijeri Rubljova da se plasirao u četvrtfinale Australijan opena, a prije dvije godine ga je tamo zaustavio sunarodnik Danil Medvedev. Videćemo da li će sada to biti Novak Đoković. koji prvo mora da pobedi De Minora.