Ostali sportovi

Prva teniserka svijeta napala Ruskinju zbog dresa: Pričala sam sa VTA, ovo ne smije da se dešava!

Autor Goran Arbutina

Iga Švjontek je jasno istakla na čijoj je strani i naglasila da je nakon razgovora sa VTA uverna da će biti manje slučajeva kakav je bio u Indijan Velsu.

Izvor: Profimedia

Anastasija Potapova izazvala je pravu buru kada se na meču trećeg kola turira u Indijan Velsu pojavila u dresu Spartaka iz Moskve. VTA joj je izdala zvanično upozorenje, a sada se oglasila i prva teniserka svijeta Iga Švjontek. 

Ona je istakla da je iznenađena potezom mlade 21-godišne Ruskinje, čak i pošto je Anastasija istakla da navija za Spartak od 13. godine i da nije imala nikakvu namjeru da dres koji nosi ima političku poruku.

"Da budem iskrena, mislila sam da će ona shvatiti šta ne bi smjela da radi, čak iako je navijačica tog tima. Da ne treba da pokazuje svoje stavove na taj način sada", istakla je Švjontek, ali se nije zaustavila na tome. 

Ubjedljivo prva teniserka na svijetu otkrila je i da je vodila razgovore sa VTA vezane za ovakve situacije i navela je da ćemo viđati sve manje ruskih obilježja na teniskim terenima. 

"Pričala sam sa VTA i rekli su mi da će ovakvih situacija biti sve manje jer će se oni potruditi da objasne drugim teniserima i teniserkama da ne smiju da promovišu ruske timove ovih dana, što me je malo smirilo. Do sada nije bilo jasnog pristupa svemu, što je donosio neprijatne situacije. Mislim da je bilo potrebno da se od starta drugačije ponašamo", istakla je Švjontek.