Kraj!

Sabalenka stala pred medije i otkrila šta ne smije da se radi na Vimbldonu!

Autor Goran Arbutina

Jedna od najboljih teniserki na svijetu Arina Sabalenka konačno je dobila dio poštovanja koji zaslužuje.

Izvor: YouTube/Wimbledon/Printscreen

Rat u Ukrajini bio je jedna od glavnih tema nedavno završenog Rolan Garosa, jer su tako htjele teniserke iz Ukrajine, ali i novinari koji su na konferencijama za medije provocirali škakljivim pitanjima. To neće biti slučaj na Vimbldonu, gdje će teniseri biti izolovani za razliku od Pariza gdje se u centru pažnje nalazila se Arina Sabalenka iz Bjelorusije, koju su gotovo svakodnevno zasipali pitanjima o Aleksandru Lukašenku. Iako je bilo jasno da ona više želi da priča o tenisu, pitanja nisu prestajala.

Ulje na vatru dodatno su dolile njene pobjede protiv teniserki iz Ukrajine koje nisu željele da se rukuju. To bi mogao da bude slučaj i u južnom dijelu Londona, ali već sada je jasno da će Arini biti nešto lakše u Engleskoj. Na konferenciji pred turnir otkrila je da u dogovoru sa organizatorima ima slobodu da ignoriše sva politička pitanja!

"Prije nego što nastavimo sa konferencijom, htjela bih da kažem da se neću izjašnjavati o politici. Ja sam ovdje da pričam isključivo o tenisu. Ukoliko imate neko pitanje na političke teme, možete kontaktirati WTA ili Vimbldon, a oni će vam poslati transkripciju mog odgovora sa nekog od prethodnih turnira", izjavila je Arina Sabalenka i tako prije početka turnira stavila tačku na kontroverznu temu.

BONUS VIDEO: