EGAMING

U Baru održan eAdriaticFinals: Filip Babić najbolji u FIFA23 - Hrvatu nagrada od 5000 evra!

Autor Bojan Jakovljević

Od takmičara iz BIH, najbolji plasman ostvario je Tarik Novo, koji je osvajanjem četvrtog mjesta dobio nagradu od 1000 evra.

Izvor: PROMO/eAdriaticLeague

U Crnoj Gori nedavno je održan eAdriaticFinals, finalni turnir u FIFA23, pod organizacijom eAdriaticLeague iz Modriče, uz podršku Turističke organizacije grada Bar i Saveza Elektronskih Sportova Crne Gore.

Filip Babić, takmičar iz Hrvatske, slavio je kao prvi pobjednik eAdriaticFinals turnira u igri FIFA23. Turnir je bio organizovan u Baru, s ukupnim nagradnim fondom od 10 hiljada evra. Babić je ostvario uzbuđujuće pobjede protiv svog kolege iz Srbije, Aleksandra Maksimovića, rezultatom 3:2, te tako osvojio glavnu nagradu od 5000 evra. Maksimović, poraženi u finalu, osvojio je 3000 evra.

Na turniru FIFA23 učestvovalo je ukupno 27 igrača iz osam zemalja regije, a više od 1000 njih se takmičilo u kvalifikacijskom krugu.

Između igrača iz Bosne i Hercegovine, najbolji rezultat postigao je Tarik Novo osvojivši četvrto mjesto i nagradu od 1000 evra.

Za sljedeću godinu, eAdriaticLeague planira organizovati tri finalna turnira, od kojih će se jedan ponovo održati u Crnoj Gori, drugi u Bosni i Hercegovini, a treći u Hrvatskoj.

(MONDO)