Ostali sportovi

Borac m:tel u Kupu BiH kreće iz drugog pretkola: Crveno-plavi protiv Hercegovine!

Autor Dragan Šutvić

Žrijebom u Banjaluci određeni su parovi pretkola Kupa BiH za rukometaše, te pretkola i četvrtfinala za rukometašice.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

U prostorijama Rukometnog saveza Republike Srpske u Banjaluci ovog petka obavljen je žrijeb dva pretkola Kupa BiH za rukometaše, te pretkola i četvrtfinala Kupa BiH za rukometašice.

Samo jedan meč će se igrati u prvoj rundi za rukometaše, a par čine Konjuh i Goržde. Ova utakmica zakazana je za 31. januar.

Parovi drugog pretkola, koje se igra 3. februara, su Gračanica – Čapljina, Borac m:tel – Hercegovina, Sloga Doboj – Krivaja i Maglaj – pobjednik prvog pretkola.

Tako će crveno-plavi imati šansu da se revanširaju Hercegovini za prošlosezonsku eliminaciju iz Kupa BiH u četvrtfinalu, kada je ekipa iz Nevesinja na domaćem terenu nadoknadila minus iz Banjaluke i prvi put u svojoj istoriji se plasirala na finalni turnir.

Kod dama, igraće se samo jedno pretkolo. Datum odigravanja je 21. februar, a parovi su Sloga 2013 – Krajina i Ilidža - Izviđač.

Četvrtfinalni parovi su Borac – Knežopoljka, Grude – Sloga 2013/Krajina, Krivaja – Ilidža/Izviđač i Hadžići – Zrinjski. U ovoj fazi takmičenja igraće se dvomeč, a datumi su 20. i 27. mart.

Inače, finalni turnir u obje konkurencije igraće se 25. i 26. maja.

Aktuelni osvajači trofeja u Kupu BIH su Vogošća kod rukometaša, te Grude kod rukometašica.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Tagovi