Ostali sportovi

Nije kraj, Srbija i dalje može na Svjetsko prvenstvo! Savez već otkrio svoj naredni potez!

Rukometna reprezentacija Srbije ipak ima šansu da igra na najvećem turniru početkom 2025.

Izvor: MN Press

Uprkos dramatičnom porazu u dvomeču protiv Španije, u baražu za plasman na Svjetsko prvenstvo 2025, i dalje postoji šansa da se reprezentacija Srbije nađe na tom turniru. Prema saopštenju Rukometnog saveza Srbije, rukovodstvo će već u ponedjeljak Svjetskoj rukometnoj federaciji (IHF) podnijeti zahtjev za "vajld-kard" pozivnicu.

Svjetsko prvenstvo 2025. biće odigrano od 14. januara do 2. februara u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj i učestvovaće dva tima. IHF dodijeliće dvije "vajld kard" pozivnice i ti timovi biće smješteni u četvrti "šešir" na žrijebu 29. maja.

Nakon nedjeljnog meča, ostao je veliki žal prije svega među igračima i u stručnom štabu selektora Borisa Rojevića što hrabra srpska reprezentacija nije uspjela da u dva meča eliminiše velikog favorita, aktuelnog bronzanog sa Svjetskog prvenstva 2023. i dvostrukog prvaka svijeta i Evrope. Trijumf od tri gola razlike u novosadskom SPENS-u ipak nije bio dovoljan za penale.

Selektor Rojević bio je tužan, kao i svi u timu, ali i veoma ponosan. "Velika pobjeda nad Španijom, ali ostaje žal baš zato što smo bili tako blizu. Zaista smo odigrali dvije fenomenalne utakmice, pokazali smo da se vraćamo na evropsku i svjetsku rukometnu mapu. Ostaje zaista veliki žal, imali smo igrača više za četiri razlike i penale. S jedne strane sam zaista jako srećan jer smo pokazali ozbiljan nivo rukometa, napunili smo Spens dobrom utakmicom u Španiji, ali sam takođe tužan što nas je ta jedna lopta dijelila od prilike da uz pobjedu slavimo i plasman na Svjetsko prvenstvo. Nismo imali sreće donekle, ali sam zaista ponosan na ove momke i ponovo podvlačim da će se ova reprezentacija donositi radost Srbiji!".

Pogledajte fotografije iz SPENS-a, sa utakmice Srbija - Španija:

Tagovi