Uživo

NOVAK BIO NA IVICI, PA POKAZAO KO JE TATA: Hoćemo ovakvog u Parizu i neće biti problema!

Novak Đoković je savladao Talona Grikspora i postao najstariji polufinalista Ženeve!

Izvor: Insidefoto di andrea staccioli / Alamy / Alamy / Profimedia

Novak Đoković je nesigurno krenuo u ovaj meč, nikako na startu nije uspevao da dođe do najmanje šanse za brejk. Zapravo je pravo čudo kako je osvojio prvi set pošto je pri rezultatu 5:4 za Grikspora na Novakov servis Holanđanin poveo 40:0. Ne samo da je odbranio sve tri brejk lopte Novak, pa potom još jednu, već je uzeo prvi gem bez taj-brejka 7:5.

Nakon takvog razvoja kraja prvog seta nije Talon Grikspor imao snage da psihički ostane u meču. Uspeo je da poveže više od pola sata bez uzetog gema, poveo je Novak sa 4:0 i uzeo dva brejka na startu druge deonice. Demoralisani Talon Grikspor je brzo položio oružje i izgubio na kraju 7:5, 6.1. 

Sada će rival Novaka Đokovića u polufinalu biti Čeh Tomaš Mahač i najverovatnije će se sastatu sa njim u petak od 14:30. 

19:15

Ko je sledeći i kada?

Novak Đoković bi već sutradan trebalo ponovo da izađe na teren. On će se sastati sa Tomašom Mahačem, a najverovatnije će taj meč biti na programu od 14:30. 

19:08

6:1 Gotovo je!

Novak je pobedio! Novak Đoković je postao najstariji polufinalista ovog turnira pošto je počistio Talona Grikspora na terenu. 

19:07

5:1 Rutinski

Novak Đoković je na gem od polufinala! Nikako ga prošli gem nije uzdrmao, deluje jako koncentrisano, pogađa sve udarce i na jedan korak je od novog meča. 

19:06

4:1 Evo ga!

Evo ga Grikspor! Uspeo je da uzme gem bez izgubljenog poena i ostaje u meču. Posle više od pola sata je uzeo gem i malo produžio svoj boravak u ovom meču.

19:01

4:0 Idemo!

Izgubio je prva dva poena u ovom gemu Srbin, a onda je Grikspor došao do dve brejk lopte. Uspeo je da sačuva šestu i sedmu brejk loptu u ovom setu najveći ikada i da povede 4:0!

18:58

3:0 Е, sada se upalila mašina!

Dok je trepnuo Talon Grikspor je pred porazom. Upalio je mašinu Novak Đoković i sada izgleda da se samo čeka kraj meča. 

18:52

2:0 Kao brzi voz!

Sada je Grikspor krenuo da promašuje sve što udari, tako da je Novak rutinski odbranio brejk koji je napravio. Idemo dalje!

18:52

1:0 Odmah brejk!

Novak se odmakao daleko, daleko od osnovne linije, počeo je da se brani i to je urodilo plodom. Uzeo je brejk odmah na startu drugog seta i sada čekamo da ga odbrani! 

Izvor: EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

18:41

7:5 Tako je Novače!

Novak Đoković je uspeo da odbrani svoj servis i sada vodi 1:0 u setovima! Diže formu najbolji teniser sveta!

18:40

6:5 Konačno brejk!

Tri vezane brejk lopte je imao Novak, ali je Grikspor uspeo da ih spase! Posle četiri spasene brejk lopte Grikspor nije uspeo i Novak je konačno slomio rivala!

18:33

5:5 Novak odbranio dve brejk lopte!

igra se poen za poen, a Grikspor je uspeo ponovo do brejk lopte. Ipak ekspresno je izjednačio Novak, a onda je odbranio i četvrtu brejk loptu u ovom setu. Na kraju je ponovo preživeo Novak!

Izvor: EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

18:27

5:4 Udara lopticu Grikspor!

Udara iz sve snage Grikspor lopticu i uspeva da odbrani svoj servis još jednom. Vodi i sada će Novak servirati za ostanak u setu!

18:22

4:4 Novak je preživeo!

Prvu brejk loptu je Grikspor uspeo da dobije posle dobrog bekenda i poveo je sa 40:30. Novak je nakon toga napao, videli smo dugu razmenu udaraca i odbranio se!

A onda je krenuo servis i sada je posle spasene brejk lopte 4:4!

18:17

4:3 Nikako do brejka!

Nije ni ovde Novak imao šanse da povede. Grikspor koristi svaku šansu i lako je ponovo odbranio svoj servis. Kratko traju gemovi, ali sve miriše na taj-brejk. 

Izvor: Profimedia/xJuergenxHasenkopfx

18:16

3:3 Idemo Novače!

Novak Đoković se baš muči sa ovakvim terenom. Vide se tragovi kiše, ništa nije kako treba i videli smo u nekoliko navrata da ga to frustrira. Ipak, izjednačio je. 

18:11

3:2 Opasan je Grikspor!

Nema rešenje nikakvo Novak za sada! Talon Grikspor je počeo pomalo da greši, ali ne dovoljno i evo nas na 3:2 za njega. 

18:05

2:2 Novak se drži!

Velika borba u gemu na Novakov servis završila se kada je na 30:30 Grikspor izašao na mrežu i promašio. Posle toga je Novak dobro servirao i izjednačio. 

17:59

2:1 Bez greške Holanđanin!

Sjajno Griksporu funkcioniše forhend i sada uspeva da vodi i da bude ubedljiv. Ni poen mu Novak nije uzeo u ovom gemu. 

17:56

1:1 Tu je Novak!

Novak je vrlo lako došao do 1:1 i sada smo na nuli. 

17:54

1:0 Vodi rival!

Talon Grikspor je odbranio svoj servis u prvom gemu i polako ulazimo u ovaj meč, S obzirom da je igrao danas, Novak je odmorniji, ali je Grikspor zagrejan i spreman za tenis. 

17:46

Kreće Novak!

Tomaš Mahač je dobio Tomasa Mikelsena i igraće sa pobednikom ovog meča, A sada možemo da očekujemo duel Novaka Đokovića. 

16:58

Ponovo se igra!

Stala je kiša i krenuo je tenis u Ženevi. Ipak sačekaćemo prilično meč Novaka Đokovića. Prvo moraju da završe svoj meč Aleks Mikelsen i Tomaš Mahač. Oni su trenutno u drugom setu. 

Izvor: Instagram/tomas_machac/printscreen

16:44

Kiša! Ne znamo kada će Novak na teren...

U međuvremenu je pala kiša i sada znamo da niko neće na teren pre 16:50. Čekaćemo dugo Novaka. 

16:26

Kad će na teren?

Ne očekujemo da Novak zaigra pre 17 časova! 

16:25

Rival je već igrao!

Talon Grikspor je savladao Denisa Šapovalova i to jutros! Holanđanin i Kanađanin su počeli svoj meč u sredu, ali je on morao da se završi u četvrtak zbog kiše, Sada čekamo da se završe drugi mečevi kako bi Grikspor zaigrao protiv Novaka.

16:18

Novak odmah na terenu!

Novak Đoković je počeo takmičenje u Ženevi u sredu kada je posle problema sa kišom i prekidima meča uspeo da pobedi Janika Hanfmana, a već sada mora na teren protiv Talona Grikspora! 

Ukratko

  • Novak Đoković - Talon Grikspor 7:5, 6:1
  • Sledeći je Mahač
  • Sa ivice do pobede!
učitaj još +