Ostali sportovi

I Nadal otpisao Đokovića! Oglasio se pred finale VImbldona: Kladim se na Alkaraza, kraj dominacije!

Autor Bojan Jakovljević

Posljednje oglašavanje pred finale Vimbldona između Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza, javio se i Toni Nadal da prognozira pobjednika.

Izvor: Jordan Pettitt / PA Images / Profimedia

Uoči finala Vimbldona između Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza oglasio se Toni Nadal, stric i nekadašnji trener najboljeg španskog tenisera svih vremena Rafaela Nadala. U svojoj redovnoj kolumni za "El Pais", Novaka je nazvao "veteranom" i "najuspješnijim teniserom svih vremena" (ne i najboljim ikada, prim. aut.), dodajući da ako ga već neko tjera da izabere pobjednika, da vjeruje da će to biti Alkaraz.

"Prošle godine je Novak na Vimbldon došao kao najbolji na svijetu, kao branilac titule i osvajač Rolan Garosa i Australijan opena i bez ikakve sumnje je dominirao prošle sezone, uz još plasman u finale Vimbldona gdje je bio blagi favorit. Ovoga puta je situacija potpuno drugačija. Balkanac (?) je stigao na Vimbldon poslije čudne i neobične sezone za njega, bez titule u posljednjih šest mjeseci i sa brojnim porazima koja mogu da nam kažu da dolazi kraj njegove dominacije. Nešto što bi bilo normalno ako uzmemo u obzir da ima 37 godina...", piše Toni Nadal.

"Bez obzira na sve, Srbin je još jednom pokazao za šta je sposoban na grend slemovima, već je to pokazao i na Rolan Garosu gdje ga je povreda zaustavila u četvrtfinalu, a sada u Londonu pokazuje da je ozbiljno napredovao. Poslije nesigurnog starta, vidjeli smo u posljednja dva meča da je ostvario lake pobjede i približio se onoj svojoj dobroj verziji", dodaje Toni Nadal i napominje da uprkos svemu Alkaraz ima blagu prednost zbog prošlogodišnje pobjede i trijumfa na Rolan Garosu.

Šta kaže o meču Toni Nadal? Ističe da je Alkaraz brži i zna da bi mu više odgovarali brži gemovi, dok sa druge strane Novak ima skroz suprotne ideje o meču, željeći da igra sporije. "Ali, isto tako zna da je opasno ako meč bude predugačak jer bi tu razlika od 16 godina mogla da napravi razliku", dodaje nekadašnji Nadalov trener.

Podsjetimo, Vimbldon je takođe pred finale požurio i dao velike šanse Karlosu Alkarazu da dođe do pobjede nad mnogo iskusnijim Novakom Đokovićem koji juri rekorde - osmi Vimbldon i 25. grend slem u karijeri.

(MONDO - M. V.)