Ostali sportovi

Bolan kraj za Saru Ćirković! Srpkinja iz Bratunca napadala na Olimpijskim igrama, sudije nisu vidjele!

Autor Nebojša Šatara

Srpska bokserka Sara Ćirković završila je učešće na Olimpijskim igrama u Parizu porazom u prvom meču!

Izvor: RTS/Screenshot

Srpska bokserka Sara Ćirković završila je učešće na Olimpijskim igrama u Parizu porazom u prvom meču! Petorica arbitara prve dvije runde bodovali su u korist njene protivnice sa Tajlanda, pa iako je djelovalo sa Sara preuzima više inicijative tokom borbe, njoj je izmakla pobjeda nad daleko iskusnijom takmičarkom, Jutamas Jitpong.

Sudije su i prvu i drugu rundu ocijenila 4-1 u korist Tajlanđanke, što je značilo da Saru Ćirković samo nokaut u trećem dijelu borbe može odvesti u narednu rundu takmičenja. To se nije dogodilo, pa je aktuelna evropska šampionka zaustavljena već na prvoj stepenici ka zlatnoj medalji u Parizu.

Nokauti se baš rijetko viđaju u lakšim kategorijama amaterskog boksa, pa su sudije praktično već nakon dva meča odredile pobjednicu ovog okršaja. Sara Ćirković je i u trećoj rundi pokušavala da se nametne, ali nije bilo šanse da zabilježi trijumf protiv Jutamas. Srbiju će u boksu na Olimpijskim igrama predstavljati još naturalizovani ruski borci Vahid Abasov (71 kg) i Natalija Šadrina (60 kg).

(MONDO)