Uživo

Đoković pregazio Nadala u Parizu: Srbin mu držao čas u njegovoj kući!

Novak Đoković pobijedio je Rafaela Nadala u drugom kolu Olimpijskih igara.

Izvor: Kurir/Dado Đilas

Novak Đoković demolirao je Rafaela Nadala na Olimpijskim igrama. U drugom kolu takmičenja u Parizu je održao čas tenisa velikom rivalu - 6:1, 6:4! Rezultat je mogao da bude i ubjedljiviji, posebno pošto je u većem dijelu meča djelovalo da je Španac, nažalost, bliže penziji nego ozbiljnom nivou tenisa.

Bio je ovo 60. okršaj njih dvojice i sada Nole vodi sa 31:29 i veliko je pitanje da li će se sastati na još nekom turniru u budućnosti. Sa ovakvim Rafinim nivoom igre to djeluje gotovo nemoguće. Da nije bilo opuštanja i grešaka srpskog asa u drugom setu, bila bi mnogo veća blamaža za Rafu...

Srbin je od starta krenuo furiozno, odmah je napravio dva brejka, mogao je i sa nulom da završi prvi set, ali je Rafael poslije 35 minuta uspio da se upiše na semafor i to je bilo sve. Slična priča bila je u drugom setu, odmah dupli brejk za 4:0. Moglo je sve da se završi tada, ali se Novak opustio, počeo da greši i onda je bilo 4:4! Tada je napravio brejk i priveo meč kraju.

Tok meča pročitajte na RAZVOJ DOGAĐAJA

15:40

Novak čeka rivala

Naredni rival biće mu bolji iz duela između Italijana Matea Arnaldija i Nemca Dominika Kepfera. Oni tek treba da počnu svoj meč.

15:40

Nole, moglo je bez drame!

Novak je pobijedio Rafu sa 6:1, 6:4, ali je moglo ovo mnogo brže i ubedljivije. Vodio je Đoković sa 4:0 u drugom setu, servirao na 4:1 i onda se opustio. Počeo je da greši, izgubio je četiri gema u nizu... Srećom, ekspresno je reagovao, vratio brejk i onda stavio tačku na meč.

15:35

6:4 - Pobjeda! Novak je srušio Rafu!

Moglo je i ubjedljivije, ali pobjedi se u zube ne gleda - 6:1, 6:4!

15:28

5:4 - Brejk!

Konačno Đoković prekida seriju Rafe, osvaja gem i to tako što pravi brejk. Tri brejk šanse je propustio, četvrtu nije - 5:4! Serviraće za pobjedu.

15:22

4:4 - Rafa se vratio!

Nestvarno, bilo je 4:0 za Novaka u drugom setu, sada je 4:4! Vratio je Nadal drugi brejk, Đoković previše griješi, a Rafa je počeo da pogađa iz forhenda, svog zaštitnog znaka!.

15:12

4:3 - Još se ovdje igra!

Ne predaje se Rafa, Novak mu je poklonio brejk, a onda je on osvojio gem na svoj servis - 4:3! Publika je na nogama, navijaju za Nadala, hoće da meč što duže traje.

15:07

4:2 - Brejk Rafe!

Ovo niko nije očekivao, Rafa je napravio brejk, još se igra, previše grešaka Novaka koji se malo i opustio - 4:2! Dupla servis greška na brejk lopti...

15:00

4:1 - Prvi gem za Rafu u drugom setu

Osvojio je Nadal prvi gem u drugom setu - 4:1. Imao je Novak šansu na 30:15 kad je izašao na mrežu i pogriješio, tako da nije bilo nove brejk šanse.

14:57

4:0 - Pobjeda je sve bliža

Dominira Novak, Rafa je u ogromnim problemima, na drop-šot nije ni krenuo - 4:0!

Izvor: Kurir/Dado Đilas

14:51

3:0 - Ma, ovo je gaženje!

Ne daje Novak Nadalu da diše, napada, dominira i pravi još jedan brejk u drugom setu - 3:0!

14:46

2:0 - Tako je, bre!

As za početak gema, pa serija savršenih paralela i onda potvrda brejka savršenom forhend paralelom - 2:0! Rafa je mogao samo da mu aplaudira što je i učinio.

14:40

1:0 - Odmah brejk!

Novak nema namjeru da stane, odmah je napao Rafin servis gem i napravio brejk - 1:0!

14:34

6:1 - Gaženje!

Kakav set za Novaka, kakva dominacija, izgubio je samo jedan gem u prvom setu - 6:1!

14:32

5:1 - Prvi gem za Rafu

Nestvarni Đoković, uzima prvi set bez izgubljenog gema, uništava Rafu u Parizu - 6:0! Bilo je 0:30 na servis Nadala, ali Đoković nije uspio set da završi sa nulom, prvi gem za Rafu - 5:1!

14:23

5:0 - Rafa aplaudirao Novaku!

Samo jedan gem fali Novaku da osvoji set, odlično je servirao, a bekhend dijagonala u drugom poenu bila je za pamćenje, uz samu liniju, čak je i Rafa aplaudirao - 5:0!

Izvor: Kurir/Dado Đilas

14:18

4:0 - Dupli brejk Novaka!

Ma, kako gazi Novak! Dupli brejk, oduzima još jednom Đoković servis Nadalu - 4:0! Prelijepi poeni, izlasci na mrežu, voleji i treća brejk lopta koja je pretvorena u još veće vođstvo.

14:11

3:0 - Drop-šot majstorije

Kakva majstorija Đokovića, savršena dva drop-šota i potvrđen brejk - 3:0!

14:05

2:0 - Brejk!

Savršen početak meča za Đokovića, odmah je napravio brejk, slabi servisi Nadala, Novakov sjajan ritern i sve to zajedno donijelo je vođstvo od 2:0!

13:59

1:0 - Gem za Novaka

Dobar početak za Đokovića, mogao je i ranije da ga riješi, bilo je 40:0, pa onda "đus" (40:40), ali je Novak onda pronašao rješenje i osvojio gem - 1:0.

13:49

Uslovi više odgovaraju Rafi

Sunčano vrijeme u Parizu, odskok loptice je veći, a to su uslovi koji nešto više odgovaraju Rafi. Igrači su na terenu i zagrijavaju se.

13:43

Izlazak na teren

Novak i Rafa izašli su na teren.

Izvor: Eurosport/Printscreen

13:37

Iga završila posao

Iga Švjontek pobijedila je Dajanu Pari sa 6:1, 6:1 što znači da će vrlo brzo na teren Novak i Nadal.

13:23

Mekinro već upisao Novaku pobjedu

Patrik Mekinro već je upisao Novaku pobjedu i na Tviter je napisao da će Đoković da pobijedi Rafu sa 6:2, 6:3.

13:22

Novak "pecnuo" Rafu

Uoči početka meča Novak Đoković je "pecnuo" Rafu Nadala i objavio je fotografiju sa njihovim uspjesima...

Izvor: Instagram/Screenshot

12:56

Iga dominira

Iga Švjontek dobila je prvi set protiv Dajane Pari sa 6:1! Taj meč je bitan, zato što odmah poslije njih na teren izlaze Novak i Rafa.

12:53

Nadal nije pomogao Novaku

Kad je Novaku bilo najteže i kada je bio pred deportacijom iz Australije, Nadal mu nije pomogao, čak naprotiv, pričao je protiv srpskog asa...

"Ne znam... Naravno da to što se dešava nije dobro ni za koga. Ali, ne mogu da imam jasnu sliku o tome jer nemam sve detalje, najiskrenije kažem. Čini se kao teška situacija, ali na kraju dana sve što mogu da kažem da svi prolazimo kroz veoma izazovna vremena, mnoge porodice su propatile poslednje dvije godine tokom pandemije. Naravno da ljudi koji žive u Australiji postaju frustrirani sa ovim slučajem jer su prošli kroz 'lokdaun' i mnogi nisu uspeli ni da se vrate kući. Iz moje perspektive, sve što mogu da kažem je da vjerujem medicini i onima koji kažu da se vakcinišemo. To je moja perspektiva. Prošao sam kroz situaciju sa korona virusom, vakcinisao se, ako to uradiš - ti nemaš problem da igraš ovde", rekao je tada Rafael Nadal na burnoj konferenciji za medije.

12:47

Novak: Nadal je moj najveći rival

"Ne mogu nikoga drugog da izaberem za najvećeg rivala dokle god Nadal igra. Dok god smo na terenu, bez obzira na renking, na dešavanja na turu. Samo zbog istorije, našeg rivalstva i svega. Imam puno poštovanja za Alkaraza. On je tek došao u prethodnih nekoliko godina, ima tu još igrača poput Medvedeva. Međutim, Rafa i ja se dugo znamo, tako da je definitivno on na prvom mjestu", poručio je Đoković.

12:46

60. meč

Biće ovo jubilarni 60. meč dvojice legendi. Novak vodi sa 30:29.