Ostali sportovi

Majdov izbačen sa Olimpijskih igara: Ništa od zlata za Nemanju i Srbiju!

Autor mondo.rs

Veoma loš rezultat srpskog džudiste na Olimpijskim igrama, a zbog odluke sudija burno je protestovao.

Izvor: Eurosport/Printscreen

Srpski džudista Nemanja Majdov nije uspio da se plasira u četvrtfinale na Olimpijskim igrama u Parizu, zbog poraza od Teodorosa Celidisa iz Grčke. Iako je bio veliki favorit u svom prvom meču na turniru, vidjelo se da je Nemanja nervozno ušao u borbu i da nije prikazivao sve što može.

Nije dugo trajala borba do prve opomene za Majdova, a na kraju je Nemanja poražen zbog tri opomene koju su mu dodjeljene. Srpski džudista burno je protestovao zbog te odluke, ali nije uspio da utiče na promjene - jasno je da na ovom velikom takmičenju ostaje bez medalje, iako su prognoze bile da bi mogao da se bori čak i za zlato.

Podsjećamo, Majdov je bio slobodan u prvoj rundi takmičenja jer je trenutno drugoplasirani na svjetskoj listi i jedan od najvećih kandidata za zlatnu medalju. On je morao da sačeka da se odrade borbe u prvom kolu kako bi saznao svog rivala u osmini finala takmičenja, a Grk je u prvom nastupu savladao Roberta Florentina iz Dominikanske Republike.

Majdov je nedavno na Svjetskom prvenstvu u Abu Dabiju osvojio srebrnu medalju, iz 2017. godine ima zlato, a 2019. godine bio je bronzani. Takođe, ima jednu zlatnu, dvije srebrne i bronzanu medalju sa Evropskih prvenstava, ali mu medalja sa Olimpijskih igara i dalje izmiče!