Ostali sportovi

Nemanja Majdov zaplakao u Parizu: Pogledajte reakciju nakon ispadanja sa Olimpijskih igara!

Autor Dušan Ninković

Odluka sudija uticala na ispadanje srpskog sportiste, koji se prvo raspravljao, a onda zaplakao u Parizu.

Izvor: Eurosport/Prinstscreen

Srpski džudista Nemanja Majdov završio je učešće na Olimpijskim igrama u kategoriji do 90 kilograma porazom od Teodorosa Celidisa iz Grčke. Iako je bio jedan od glavnih favorita za odličje, Srbin se neće boriti za medalju jer je nakon treće opomene dobio crveni karton u osmini finala, što znači i kraj njegovog nastupa u pojedinačnoj konkurenciji već nakon prvog okršaja. Nemanja je tu odluku teško prihvatio...

Prvo se nekoliko sekundi raspravljao sa sudijom na tatamiju, jer nije mogao da povjeruje u presudu koja je odlučila borbu, a zatim je zaplakao pred cijelim svetom. Na licu nekadašnjeg svetskog šampiona vidjele su se suze, a nije čudno što je bio razočaran razvojem situacije u Parizu jer mu se prije početka takmičenja dodjeljivala uloga jednog od favorita za osvajanje zlatne medalje. Pogledajte njegove suze nakon borbe:

Majdov nikada u karijeri nije osvojio medalju na Olimpijskim igrama, iako je već godinama među najboljim džudistima svijeta u svojoj kategoriji. Na Olimpijskim igrama u Tokiju Majdov je podbacio i kao šesti nosilac ispao je u prvom kolu od Eduarda Tripela iz Njemačke. Trenutno je drugoplasirani na svjetskoj listi, pa je imao obezbijeđen direktan plasman do osmine finala, ali je tamo zaustavljen od Grka Celidisa protiv kojeg je imao ulogu favorita.

Za nemanju Majdova, kao i za ostatak srpskgo tima, nisu završene Olimpijske igre u Parizu. Čitava reprezentacija imaće još jedno takmičenje, u timskoj konkurenciji, ali će te borbe biti na programu tek kada se održe sve pojedinačne kategorije.