Ostali sportovi

Loše vijesti o Angelini iz Pariza: Oglasio se doktor, ovakva je situacija pred finale Olimpijskih igara!

Autor Bojan Jakovljević

Iako je Angelina Topić izborila finale, nije sigurno da će skakati za medalju.

Izvor: Youtube/RTS Sport

Srpska atletičarka Angelina Topić povrijeđena je uspjela da se plasira u finale Olimpijskih igara u Parizu, ali je pitanje da li će moći da nastupa kada se najbolje na svijetu budu borile za medalje. Tokom zagrijavanja pred kvalifiakcije Angelina je nezgodno doskočila i povrijedila skočni zglob u kontaktu sa strunjačom. Odmah joj je ukazana ljekarska pomoć...

Prvi se uz Angelinu našao doktor srpskog tima Jovan Đurović, koji je odradio pregled Angelininog zgloba. Na licu mjesta nije bilo previše prostora za liječenje, pa je Angelina sa bandažiranim zglobom uspjela da se izbroi za finale. Preskočila je 192 centimetra što je bilo dovoljno za diobu 12. pozicije u kvalifikacijama. 

Lekar srpskog tima otkriva da nakon takmičenja nije imao kontakt sa Angelinom, ali mu prvi pogled ne uliva optimizam.

"Ne djeluje ništa dobro, ali moramo da vidimo snimak, još je nisam vidio poslije takmičenja, nadam se da će biti sve u redu", rekao je doktor Jovan Đurović koji je pred takmičenje ukazivao pomoć mladoj srpskoj atletičarki.

Finale Olimpijskih igara u skoku uvis za žene na programu je u nedjelju od 19.50, a za sada nije poznato da li će srpska atletičarka učestvovati. Ona je u prvoj izjavi nakon kvalifikacija istakla da je u glavi spremna za veliki rezultat, ali da mora da sačeka dodatna testiranja koja će otkriti o kakvoj se povredi radi.

"Šta da kažem još sam pod utiskom… Tokom zagrijavanja sam nezgodno stala na sunđer i čula sam da je nešto puklo. U trenutku ništa nisam osjetila, a onda sam shvatila da ne mogu da hodam uopšte. Prvih 15 minuta bukvalno nisam mogla da stanem na nogu i je*iga. Izvinite što sam opsovala", rekla je Angelina nakon takmičenja.