Ostali sportovi

Karlos Alkaraz pobjesnio zbog šokantnog poraza u Sinsinatiju!

Autor Nebojša Šatara

Karlos Alkaraz slomio je reket u šokantnom porazu u Sinsinatiju oid Gaela Monfisa.

Izvor: Twitter/@josemorgado

Španski teniser Karlos Alkaraz šokantno je izgubio u meču 2. kola Sinsinatija protiv francuskog veterana Gaela Monfisa. Bio je to njegov prvi nastup od finala Olimpijskih igara protiv Novaka Đokovića! Pobjesnio je u nekoliko situacija, čak i slomio reket, ali ništa nije pomoglo - odigrao je jako loše i očigledno je da i dalje bolan poraz u meču za zlato vuče ozbiljne posljedice na njegove nastupe.

Pogledajte koliko su mu teško pali loša forma i poraz:

S obzirom na to da je kao drugi nosilac Alkaraz preskočio prvo kolo, bio je ovo njegov prvi meč na američkoj turneji, ujedno i prvi meč od Olimpijskih igara. I svi su mogli da shvate koliko je daleko od svog nivoa. Gael Monfis (37 godina) to je iskoristio i zato će u sljedećem kolu igrati protiv Danca Holgera Runea.

Alkaraz će za to vrijeme pokušati da shvati kako dalje, jer za 12 dana od Pariza i epskog Novakovog nastupa na stadionu "Filip Šatrije" i dalje nešto veoma ne štima u njegovoj igri. Poslije Sinsinatija najbolji teniseri će se preseliti u Njujork na US Open, koji će početi u ponedjeljak, 28. avgusta, uz učešće najvećeg tenisera svih vremena, Novaka Đokovića.

(MONDO)