Ostali sportovi

Banjaluka i BK slavija položili ispit: Pohvale od učesnika i EUBC, moguća nova takmičenja!

Autor Goran Arbutina

Na adresu BK Slavija stigle brojne pohvale nakon Evropskog prvenstva za kadete koje je održano u Banjaluci.

Izvor: BK Slavija

Takmičari iz 30 reprezentacija  učestvovali su na Evropskom prvenstvu za kadete u boksu i borili se za evropski tron, a Republiku Srpsku su napustili sa pregršt lijepih utisaka.

"Banjaluka je pokazala sportsko srce i poslala prelijepu sliku Republike Srpske u svijet. Kada ugostite preko 600 učesnika i kadadobijete samo riječi hvale za organizaciju od učesnika i Evropske bokserske konfederacije, onda možete biti ponosni na ono što ste postigli“, rekao je predsjednik BK Slavija Dalibor Petković.

BK Slavija položio je veliki organizacioni ispit, a u ovom banjalučkom klubu uvjereni su da će i u budućnosti dobijati domaćinstva velikih takmičenja.

“Evropsko prvenstvo za kadete predstavlja istinski trijumf sporta i zajedništva. Pokazali smo da Banjaluka i BK Slavija imaju kapacitet za organizaciju najvećih bokserskih takmičenja. Pohvale koje stižu na našu adresu od strane glavnih aktera, boksera, trenera i predstavnika Evropske bokserske konfederacije dokaz su da smo postavili visoke standard za budućnost, rekao je direktor BK Slavija Igor Savičić.

Izvor: BK Slavija

U Evropskoj bokserskoj konfederaciji kažu da se Banjaluka pokazala kao pun pogodak. Sumaid Kalidov, potpredsjednik EUBC ističe i da će ova organizacija razmotrititi svako zahtjev za nova takmičenja u Bajaluci.

„Mi smo spremni da podržimo svaki zahtjev iz Republike Srpske za organizaciju novih takmičenja. Evropsko prvenstvo za kadete je organizovano na najvišem mogućem nivou i mi smo spremni da damo podršku. Čekamo vaš poziv“, poručio je Kalidov.

Tagovi