Ostali sportovi

Kirjos opet isprozivao Sinera zbog doping afere: Njegova objava je izazvala buru

Autor Dragan Šutvić

Nik Kirjos je među prvima "pecnuo" Janika Sinera zbog novih problema sa doping aferom.

Izvor: YouTube/Tennis TV/MusEdits 5

Janik Siner nalazi se u ogromnom problemu poslije odluke Svjetske antidoping agencije (WADA) da uloži žalbu Arbitražnom sudu u Lozani (CAS) u vezi njegove doping afere. On je prvobitno proglašen nevinim pošto je dva puta pao na doping testu, ali je sada cijeli slučaj ponovo aktiviran.

Poslije te odluke među prvima se oglasio Nik Kirjos. Australijski teniser poznat je kao neko ko uvijek govori ono što misli i to se očigledno neće promijeniti. Tako je posle informacija o žalbi odlučio da se oglasi na društvenim mrežama. "Haha, možda ipak nije tako nevin?", napisao je on. Očekivano, izazvao je buru između onih koji brane Janika i onih koji ga napadaju..

U žalbi je WADA navela da "nalaz bez greške ili nemara nije bio tačan prema važećim pravilima i traži zabranu od jedne do dvije godine". Ukoliko se ovo zaista dogodi Italijan bi mogao da bude suspendovan na određeni vremenski period. Sve će da zavisi od konačne odluke Arbitražnog suda.

"Nisam ovo očekivao. Znao sam prije nekoliko dana da će da ulože žalbu i da će danas to da bude zvanično tako da... Mada, jesam iznenađen. Uvijek pričamo o istoj stvari. Možda žele da se postaraju da je sve dobro urađeno. Da, samo sam iznenađen zbog te žalbe", rekao je Siner.

Mnogi teniseri i teniserke su se oglašavali ovim povodom. Većina njih ne vjeruje da bi Janik uradio tako nešto namjerno, ali nikome nije jasno zbog čega procedura nije bila ista za sve. Kada neko padne na doping testu, uglavnom je provizorno suspendovan za vrijeme trajanja istrage. Kod Sinera je sve to rešeno ekspresno bez ikakvih suspenzija.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!