Ostali sportovi

Novak i njegov tim najavili bombu - stiže Amerikanac: Napravio čudo na US Openu, igraće i u Beogradu!

Autor Nikola Lalović

Frensis Tijafo dolazi u Beograd da igra tenis!

Izvor: Ben STANSALL / AFP / Profimedia

Prva bomba na Beograd openu! Novi teniski turnir koji će se odigrati od 2. do 9. novembra ove godine u Beogradskoj areni počeo je da objavljuje imena učesnika, a prvi je Amerikanac Frensis TIjafo! Polufinalista US opena napravio je najveći uspjeh karijere nedavno kada je na svom terenu došao nadomak finala, a u Beograd stiže kao 17. reket svijeta.

Do sada je u karijeri osvojio tri titule, a uspio je u jednom momentu da bude i 10. igrač svijeta. Ove sezone je igrao i finale Sinsinatija koje je izgubio od Janika Sinera, a tokom karijere je pobjeđivao Aleksandra Zvereva, Huana Martina Del Potra, Kevina Andersona, Stefanosa Cicipasa, Andreja Rubljova, Rafaela Nadala, Grigora Dimitrova, Danila Medvedeva...

Ovaj turnir će se održati prvi put u Areni i pod ovim nazivom, mada smo već nekoliko godina imali turnire u Beogradu, pa i u Banjaluci. Igrali su se na šljaci, sada se igra na drugoj podlozi, a očekuje se da se među 28 učesnika pojavi i Novak Đoković. Takođe se očekuju najbolji srpski teniseri Miomir Kecmanović, Laslo Đere, Dušan Lajović i Hamad Međedović, a čekamo da turnir objavi kako izgleda kompletna postava. Takođe će se igrati i dubl turnir sa 16 mjesta u žrijebu.