Ostali sportovi

"Hero's run OCR 2024": Boris Raspudić jedan od pobjednika trke sa preprekama na Kozari!

Autor Dragan Šutvić

Bivši kapiten a sada pomoćni trener Borca trijumfovao je u trci na pet kilometara.

Izvor: Hero's run OCR

Proteklog vikenda, na Kozari je održana trka sa preprekama "Hero's Run OCR".

Riječ je o trci koja spada u grupu onih koje će biti uvedene na narednim ljetnim Olimpijskim igrama, u Los Anđelesu 2028. godine, a u seniorskoj konkurenciji održane su četiri trke – na 5 i 12 kilometara i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

Kod muškaraca, u trci na pet kilometara trijumfovao je bivši fudbaler i kapiten a sada pomoćni trener Borca Boris Raspudić, kojem je, podsjetimo, proteklog ljeta pripalo i prvo mjesto na trci sa preprekama "4Falcons" na banjalučkoj tvrđavi Kastel.

Drugo mjesto pripalo je Goranu Krstiću, dok je posljednju poziciju na podijumu zauzeo Žarko Pejanović. U trci na 12 kilometa trijumfovao je Kristijan Šljivić, na drugoj poziciji je završio Dragan Đuđić, dok je trećeplasirani bio David Čelić.

U konkurenciji dama, u kraćoj trci pobjedu je uknjižila Sara Petak, na drugoj poziciji završila je Marija Zorić, dok je treća pozicija pripala Slavici Lajić.

Na 12 kilometara trijumfovala je Tamara Morović, drugo mjesto pripalo je Sari Božić, a treće Milijani Žunić.

Prošle godine, trka "Hero's Run OCR" održana je u Nacionalnom parku Sutjeska, a takmičari su morali da savladaju prepreke poput skoka u blato, nošenja tereta, trčanja uz stepenice, "marinaca", hodanja po gumama, preskakanja improvizovanih zidova, penjanja na tzv. "žirafe", penjanja uz konopac, puzanja ispod žice, savladanja prirodnih i vještačkih nagiba...

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)