Uživo

Novak Đoković preživio pakao, ali uprkos bolu, prošao u finale Šangaja!

Novak Đoković je uspio i 10. put iz isto toliko međusobnih mečeva da pobijedi Tejlora Frica i prođe u finale Šangaja!

Izvor: HECTOR RETAMAL / AFP / Profimedia

Kakav je šampion Novak Đoković! Prošao je dalje otišao je u finale mastersa u Šangaju nakon pobjede nad Tejlorom Fricom 6:4, 7:6, a pobijedio je ne samo jako nezgodnog rivala nego i bol! Kada je djelovalo da je sve gotovo i da će Novak uspjeti da dobije rutinski ovaj meč, zaboljelo ga je koljeno.

Nakon što je u prvom setu imao mnogo brejk lopti i nakon što je najbolji teniser ikada rutinski odbranio svoj prvi brejk, krenuo je po pobjedu u drugom setu, a kada je imao udarac za brejk - zaboljelo ga je koljeno! Do kraja meča ga je mučilo, zatražio je pred pretposljednji gem medicinski tajmaut i poslije masaže je uspio da dođe do taj-brejka i tu je došao do pobjede!

A sada - finale! Od 10:30 u nedjelju igraće Novak Đoković sa Janikom Sinerom za trofej! Samo jedna želja do tada - da bude dobro!

15:12

A sada - Siner!

Janik Siner će u nedjelju biti rival Novaka Đokovića u finalu mastersa u Šangaju! E sada samo da je to koljeno, kuk ili šta ga sve već boli ok!

15:08

7:6 KRAJ! POBJEDA!

Novak je krenuo sa asom i vođstvom od 2:1, ali nije se dao Fric. A onda je uspio Amerikanac da dođe i do prednosti. Ipak vratio mu je mini-brejk Đoković poslije pete duple greške. Došli smo na 6:6 na servis Srbina iako je imao Tejlor Fric set loptu!
Probao je Fric da ga spasi "oko sokolovo" i servirao je Novak za pobjedu! Gotobvo je !

14:57

6:6! Idemo u tajbrejk!

Novak ni blizu 100 odsto, ali uspijeva da se drži protiv Frica. Nekoliko grešaka napravio je i Amerikanac i idemo u tajbrejk!

14:54

6:5 Medicinski tajmaut!

Novak je izgubio ovaj gem, ali to smo očekivali. Ipak, sada vidimo da mu ne tretira nogu na kojoj mu je steznik, već je Novak tražio medicinski tajmaut, a imaćemo tri minuta u kojima će fizioterapeut raditi na tijelu Novaka Đokovića.
Ipak je ovo u predjelu kuka, vidimo jako bolnu grimasu srpskog tenisera i pokazuje Đoković gdje ga boli. Valjda je dobro...

14:45

5:5 Novak je tražio pomoć!

E, ovo djeluje dosta bolje! Novak je dobio najrutinskije moguće prva tri poena, onda mu je Fric izbacio loptu napolje i sada je 5:5. Hajde Nole, još samo malo!

Tražio je pomoć Novak! Poslije narednog gema ulazi fizioterapeut da mu pomogne!

14:43

5:4 Novače, sad je bitno!

Tejlor Fric ne odustaje, uzeo je i ovaj gem prilično lako. Vidi se da Đoković ima probleme sa nogom i da ne može da bude na 100 odsto. A sad ne smije da izgubi sljedeći gem!

14:42

4:4 Uh, tijesno, jedva!

Ne, ne izgleda dobro Novak Đoković. Izgubio je skroz servis u ovom gemu, dozvolio dvije brejk lopte Fircu, ali je jednu odbranio. A onda je Fric izbacio loptu... Pa jedno pet metara van terena! Na kraju je ipak uzeo gem Đoković! Uh!

14:41

4:3 Vodi Fric

Ponovo smo vidjeli jedan maratonski gem, ali i ovaj put Amerikanac nije poklekao. Ogromna, ogromna šteta što je Novaka zaboljelo koljeno kada je trebalo da uzme brejk!

14:41

3:3 Ne valja, ne valja!

Nastavio je Novak da igra, ali se muči malo i sa servisom. Ipak agresivno volejima je poveo 30:15. Ipak pošto ga bekend odjednom uopšte ne sluša Đoković nije uspio da materijalizuje dobro kretanje, ali je na kraju uspio da osvoji ovaj gem.

14:20

3:2 Prokleto koljeno!

Au, šta je ovo bilo, ljudi moji! Novak Đoković je na 30:15 uspio da odigra potpuno nevjerovatu paralelu i da izjednači. Fric je poveo poslije servis vinera, a vidjeli smo raspravu Čarlija i Novaka! Probudilo je to vatru u Đokoviću da izjednači, a onda je imao brejk loptu i nije je iskoristio. Ipak uhvatio se za koljeno, što nas je sve zabrinulo!

Ništa od brejka, ali nas jako, jako brine to koljeno!

14:07

2:2 Ponovo počinjemo!

Treći Novakov as i to je to! Čak 85 odsto poena uzima Đoković na prvi servis, takvog Đokovića niko ne dobija!

14:04

2:1 Ništa od VAR-a

Dramatian gem Novaka Đokovića i Tejlora Frica! Poen za poen, sa mnogo dugih razmjena, ali na kraju je Frica spasio servis. Tražio je da se pogleda snimak Novak, ali nije mu to pomoglo.

14:00

1:1 Lagano!

Novak Đoković se nervira zbog dlanova, izgleda da tu ima neki problem, ali na svoj servis nema nikakav problem. Na nuli smo opet u ovom setu.

13:58

1:0 E sad Fric vodi!

Prvi servis u drugom setu, kao i u prvom, ima Tejlor Fric. Iako ga je stisnuo Novak, u jednom momentu smo vidjeli nekoliko nekontrolisanih poteza, četvrti as za Frica i prvi put vodi Amerikanac.

13:52

6:4 Set za Novaka!

Novak Đoković je za četrdesetak minuta ovo riješio u svoju korist! Imao je samo jedan brejk, ali je u tri gema imao brejk lopte i moglo je ovo biti ubjedljivije i brže. Ipak, nećemo se žaliti! Vodi Novak!

13:46

5:4 Fric ne da!

Sada je odigrao možda i najbolji gem do sada Tejlor Fric! Bez izgubljenog poena je smanjio na 5:4!

13:45

5:3 Na gem od osvajanja seta!

Novak Đoković je dobio svaku dužu razmjenu u ovom meču i sada je 5:3. Ipak neće se Fric lako predati i na Novakove servise uzima poene.

13:44

4:3 Preživio je Fric!

Kao zid! Svuda je Novak, nijedna lopta mu ne ide iza leđa i sada je uspio da povede sa 30:0. Iako se poslije drugog servisa vratio Fric, dobio je brejk loptu. Ipak asom je to neutralisao Fric, a ondaje sa dva jaka servisa zadržao brejk minusa.

13:35

4:2 Brani ovo Novak!

Novakovi forhendi su strašni, razbija rivala sa njima, ali na to smo se i navikli do sada u Kini. Ono što je impresivno je kako "deda" Novak trči! Lagan gem, sjajna igre, prava poezija na terenu.

13:29

3:2 BREEEJK!

"Ajmo, 'ajmo" viče Čari Novaku iz lože, a Novak je na to odgovorio sjajnim udarcima. Poveo je na servis rivala 30:0, iskoristio loš drop šot Frica, Ponovo je imao tri brejk lopte, ali sada je drugu iskoristio.

Idemo!

13:28

2:2 Novak siguran

Poveo je 30:0, pa je Fric izjednačio, ali Novak Đoković ne dozvoljava ni slučajno da mu dođe ni blizu Tejlor Fric. Opet smo na neriješenom rezultatu.

13:25

2:1 Fric pogađa!

Prvi servis sada sluša visokog Amerikanca, rutinski je dobio ovaj gem i djeluje da ćemo gledati dug i neizvjestan meč.

13:22

1:1 Egal!

Mnogo lakše Novak dobija gem na svoj servis od rivala. Elegantnim drop šotom dolazi do 1:1.

13:17

1:0 Hala u transu zbog Novaka!

Prvi poen za Novaka, onda greška Frica, a zatim je cijeli stadion pao u delirijum! Trčao je i trčao, klizao Novak, hvatao Fricove lopte na oduševljenje svih i na kraju lobom koji je poslao na liniju došao do tri brejk lopte!

Ipak Fric je ušao u seriju i ipak poveo sa 1:0.

13:15

Evo ih na terenu!

Ulaze Novak Đoković i Tejlor Fric, još malo pa tenis može da počne!

12:39

Siner u finalu, evo Novaka

Janik Siner je poslije drame u drugom setu i spektakularnog raspada Tomaša Mahača u posljednjem gemu prošao dalje sa 6:4, 7:5. Počinje Novak na vrijeme!

12:38

Čekamo Sinera i Mahača!

Janik Siner i Tomaš Mahač igraju svoje polufinale i ono se već dugo igra. Ipak, ako uđe u treći set, moglo bi da se desi da Novak sačeka i poslije 13:00 za izlazak na teren!

12:38

Opet gledamo Novaka!

Novak Đoković je nakon četiri pobjede u Šangaju stigao do polufinala i tu će mu rival biti Tejlor Fric. Meč neće početi prije 13 časova, a vidjećemo kada će tačno krenuti.